Apple představil aktualizované MacBooky Pro. Nejdražší pořídíte za 211 590 Kč

10
Apple představil aktualizované MacBooky Pro. Nejdražší pořídíte za 211 590 Kč
Fotografie: Apple
  • MacBooky se dají nakonfigurovat i s novým procesorem Intel Core i9
  • Disponují technologií True Tone
  • Vylepšení se dočkala i celkem hlasitá klávesnice

Apple updatoval MacBooky Pro s Touch Barem. Nově jsou osazeny nejnovějšími procesory Intel Core osmé generace, přičemž každý z nich má čtyři jádra a v případě 15" verze si lze nakonfigurovat i šestijádrový procesor Intel Core i9. Další novinkou, po níž ti požadující výkon dlouho volali, je možnost zvolení až 32 GB RAM. Kromě těchto čistě hardwarových změn jsou zde ale dvě změny, které poznáte na první pohled, respektive dotyk.

MacBook Pro

Tou první je technologie True Tone, která vůbec poprvé přichází na jablečné počítače. Dosud jsme ji mohli spatřit pouze na iPhonech či iPadech. Pracuje tím způsobem, že nastaví teplotu barev na obrazovce zařízení tak, aby odpovídala okolnímu světlu, takže obrazy na displeji jsou přirozenější a lepší pro oči.

Pokud začnete na novém MacBooku psát, téměř okamžitě zjistíte, že Apple předělal klávesnici. Ta je nyní výrazně tišší než u předchozí generace a zároveň o něco odolnější a spolehlivější. První zahraniční recenze hovoří o opravdu citelném zlepšení. A cena? 13" model nyní začíná na 55 990 Kč, přičemž 15" model vyjde minimálně na 73 990 Kč. Mimochodem nejsilnější varianta většího modelu, která v sobě nese procesor Intel Core i9, 32 GB RAM a 4 TB SSD disk stojí nekřesťanských 211 590 Kč. Na druhou stranu, za takové peníze získáte stroj, kterému rozhodně nebude chybět výkon ani za několik let.

Diskuze ke článku
Marv
Za štartovaciu cenu toho 15 palcového, mám Surfacebook 2 v plnej výbave s Nvidia grafikou 1060 a dotikovou obrazovkou, nie len pásikom nad klávesnicou.
Mio
A čo za črevá má ten najvýkonnejší model? Nemyslíte, že je to dôležitejšia ako jeho cena?
Blue Sun
Blue Sun
Základní cena je tedy dost odvážná i na Macka.
Grom51
v USA Jsou lepsi ceny, dokonce mensi nez minule .. to jen tady je to k hovnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze