Apple představí iPadOS, vlastní operační systém pro tablety

4
Apple představí iPadOS, vlastní operační systém pro tablety
Fotografie: Apple
  • iPadOS by měl obsahovat tmavý režim i přepracované rozhraní ovládání hlasitosti
  • Nový operační systém přinese podstatná vylepšení funkcionality iPadů

Snaha Applu udělat z populárního iPadu (zejména pak varianty s přídomkem „Pro“) více pracovně zaměřené nástroje, není ničím novým. Cupertinský gigant se však rozhodl to vzít opravdu od podlahy a vytvořil samostatný operační systém pro tablety s logem nakousnutého jablka, který ponese vševypovídající název iPadOS.

Zmínka o novém operačním systému se navíc objevila ještě chvíli před začátkem vývojářské konference WWDC 2019, a to rovnou na oficiálních stránkách Applu, čehož si všiml Steve Moser, který na to následně upozornil na svém twitterovém účtu.

Proslýchá se, že nový iPadOS přinese podstatná vylepšení funkcionality iPadů. Zároveň se předpokládá, že bude nový operační systém obsahovat i slibované funkce na iOS, jako je například populární tmavý režim nebo přepracované rozhraní ovládání hlasitosti. O dalším vývoji vás budeme informovat.

Diskuze ke článku
Martin
Nestačí jeden zabugovaný systém, musíme udělat další :D
Petr
Tak víc podobné androidu to asi nikdy nebylo. Příští rok můžeme očekávat widgety na ploše i na iphonu. Nebudu lhát, že by to nebylo využitelnější než tam kde jsou teď, ale tyhle změny k lepšímu tvrají u Applu dlouhé roky. Osobně čekám kdy už dojde springboard nějaké větší změny. V podstatě je to pořád stejné od začátku a možnosti přispůsobení jsou nulové.
Pan Tau
Nikdo tě to nenutí používat, blboune :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze