Apple News+ je druhý dech pro časopisy a noviny

Apple News+ je druhý dech pro časopisy a noviny
  • Apple nabídne v aplikaci přístup k obsahu 300 časopisů
  • Nechybí ani noviny a placené weby
  • Apple nesleduje vaše čtecí návyky
  • Prozatím jen v USA a Kanadě

Jako úvodní službu dnešního dopoledne/večera představil Apple rozšíření své stávající služby Apple News. Novinka nese přídomek „plus“ a zaměřuje se na něco, co se vedle webů zdá být reliktem devatenáctého a dvacátého století – tištěné noviny a časopisy.

Apple podle Tima Cooka věří, že poctivá žurnalistika má stále smysl. Ať už jde o vzdělávání lidí, pomáhá jim chápat současný svět nebo je prostě baví. Proto se Apple dohodl se 300 stovkami nejvýznačnějších titulů napříč Spojenými státy a přináší jejich obsah prostřednictvím nové aplikace. Najdeme zde prakticky vše: The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men’s Health, Vogue a další. Obsah je možné načíst do paměti zařízení, takže si počtete i v off-line módu. Některé obrázky jsou navíc animované, čímž časopisy dostávají nový rozměr.

Apple News+ jsou přizpůsobené pro všechna zařízení od výrobce.

Tím ovšem nabídka nekončí. V Apple News+ najdeme dále obsah významných severoamerických deníků včetně The Wallstreet Journal a také předplatné významných webů. Doporučovací mechanismus navíc běží na vašem zařízení, takže Apple přesně neví, co si čtete, takže vás zadavatelé reklamy nemohou sledovat.

To všechno určitě nebude zadarmo. Zatímco pořízení všeho nabízeného obsahu by vás přišlo na osm tisíc dolarů, Apple se spokojí pouze se zlomkem – konkrétně chce 9,99 $ (270 korun vč. DPH) za měsíční přístup ke službě. Předplatné je rovněž za stejnou cenu přístupné všem členům rodiny.

Jedinou vadou na kráse tohoto „Netflixu pro časopisy“ je jeho regionální omezení na USA a Kanadu. Letos by měla přibýt ještě Austrálie a Spojené království, zbytek Evropy až později.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze