Apple má v červnu představit nové MacBooky, iPad i vlastní Amazon Echo

1
Apple má v červnu představit nové MacBooky, iPad i vlastní Amazon Echo
  • Apple dle magazínu Bloomberg v červnu představí nové MacBooky
  • MacBooky Pro dostanou procesory Kaby Lake, 12palcový MacBook také zrychlí
  • Přijít má i 10,5palcový iPad a konkurence pro Amazon Echo

Apple podle posledních zpráv na červnovou softwarovou konferenci plánuje i překvapení v podobě nových MacBooků. Firma tak chce dle magazínu Bloomberg dokázat svou oddanost vlastnímu počítačovému byznysu a zároveň zareagovat na nejnovější laptop z dílny Microsoftu. Nedávno představený Surface Laptop se totiž na první pohled jeví jako přímý konkurent MacBooku a MacBooku Air.

Apple údajně plánuje vylepšit minimálně MacBooky Pro a 12palcový MacBook. MacBooky Pro se mají dočkat rychlejších procesorů Kaby Lake a třetí generace nejmenšího z MacBooků by měla rovněž dostat rychlejší čip od Intelu. Společnost údajně zvažuje i hardwarové omlazení MacBooku Air, který je přes svůj zastarávající vzhled stále velice úspěšný. Špatnou zprávou ale je, že žádné zvěsti o lepším displeji se v souvislosti s MacBookem Air neobjevují.

MacBook 12 Retina

Plánované MacBooky nemají být ničím přelomovým, ale mají ukázat, že jsou počítače pro Apple stále důležité, a to i přes to, že jejich prodeje tvoří jen 11 % obratu Applu. V druhém kvartálu totiž Apple prodal „jen“ 4,2 milionu počítačů. Již dříve ale firma veřejnost ujistila, že kromě notebooků nadále pracuje i na stolních počítačích iMac a úplně nové generaci desktopu Mac Pro pro nejnáročnější uživatele. Konkrétnější datum, kdy nové stolní počítače přijdou, ale bohužel neznáme.

Hardware Apple na vývojářské konferenci, kde firma představuje nové verze svých operačních systémů, představoval naposledy v roce 2013. O to zajímavější tedy je, že kromě MacBooků má Apple letos na červnovém WWDC představit i úplně nový iPad s 10,5palcovým displejem a reproduktor se Siri, který má konkurovat systému Amazon Echo s asistentkou Alexou.

Amazon Echo Show
Amazon Echo Show

Podle zprávy renomovaného analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities je zhruba 50% šance, že bude reproduktor s hlasovou asistentkou představen právě na WWDC. Podle posledních zpráv má navíc toto zařízení mít i displej. Amazon ostatně tento měsíc představil Echo Show, novou variantu svého reproduktoru, která se chlubí právě displejem.

Zdroje: bloomberg.com, theverge.com, theverge.com, theverge.com