Apple (ne)má problémy s fotoaparáty iPhonů 12. Další zpoždění nehrozí

aktualizováno
3
Apple (ne)má problémy s fotoaparáty iPhonů 12. Další zpoždění nehrozí
Fotografie: phonearena.com
  • Problém se týká praskajících čoček ultraširokoúhlých fotoaparátů
  • Apple vše hodlá řešit náhradním dodavatelem komponentů

Aktualizováno 13. 8. 2020

Server digitimes.com přinesl vyjádření zástupce společnosti Genius Electronic Optical, která se měla dle analytika Ming-Chi Kua potýkat s problémovými moduly fotoaparátů. Výroba údajně probíhá v pořádku a problémy nebyly potvrzeny. Nemělo by tedy dojít k již žádnému dalšímu zpoždění iPhonů řady 12.

Původní informace ze 7. 8. 2020

Analytik Ming-Chi Kuo skrze macrumors.com oznámil, že se Apple potýká s problémy u ultraširokoúhlých fotoaparátů v chystaných iPhonech 12. Konkrétně se má jednat výhradně o dva modely bez přídomku Pro. Obtíže se točí kolem praskajících čoček při vysokých teplotách a vysoké vlhkosti.

Ukázalo se, že potíže se týkají výhradně komponent od společnosti Genius Electronic Optical. Apple má naštěstí ještě náhradního dodavatele, firmu Largan, jejíž komponenty výše zmíněnými neduhy netrpí. Právě díky tomu by nemělo dojít k dalšímu zdržení příchodu iPhonů 12. Již tak dorazí letošní generace iPhonů později, což potvrdil samotný Apple, a dokonce se v prodeji objeví po etapách, o čemž jsme vás nedávno informovali.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Mají to nechat a říct, že to je úplně normální a ničemu to nevadí jako třeba ohnuté iPady Pro 2018.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Apple ten má furt s něčím problém :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze