Apple klamal ve svém prohlášení, řekl německý soud. Musí zjednat nápravu

8
Apple klamal ve svém prohlášení, řekl německý soud. Musí zjednat nápravu
Fotografie: Lukáš Sál, mobilenet.cz
  • Zákaz prodeje některých iPhonů si Apple v Německu zkusil vyložit po svém
  • Nejasné tiskové prohlášení se však nelíbí německému soudu

V předvánočním čase jsme Apple nezastihli ve vyloženě dobré náladě. Kazit mu ji mohlo například rozhodnutí německého soudu, které Applu kvůli nevyřešeným patentovým sporům s Qualcommem zakazovalo prodej modelů iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 a iPhone 8 Plus ve svých kamenných obchodech po celém Německu. Konkrétně se jednalo o celkem 15 poboček, ve kterých zákazníci zmíněné modelové řady od konce prosince již neviděli. Soudní rozhodnutí se netýkalo nejnovějších modelů Xs, Xs Max a Xr, které jsou prodávány bez omezení.

Apple si však vše vyložil tak trochu po svém a ve vydaném tiskovém prohlášení informoval, že jeho modely řady iPhone 7 a iPhone 8 budou nadále dostupné ve více než 4 300 prodejních kanálech po celém Německu. Nedostatečně obsáhlé tiskové prohlášení však neuniklo německému soudu, který poukázal na závadnou druhou část, která zmiňuje možnost telefony vlastně běžně pořídit. Zájemce neznalý celé situace by totiž mohl nabýt dojmu, že většina obchodů je dobře zásobena již zakázanými iPhony. Apple tak bude muset dle předběžného opatření soudu své prohlášení upravit.

Americká firma rozhodně má co řešit a nejde jen o spory či zákazy prodeje. iPhony totiž přestávají táhnout, což otevřeně přiznal samotný Tim Cook. Na snížené zájmu se údajně měla podepsat také loňské slevová akce na výměnu baterií u starších iPhonů.

Diskuze ke článku
JB
Vyhodit Cooka a zkusit to vzít za jiný konec.
nechapu
Soud zakázal prodej iPhonů v 15 Apple Storech. Co je potom zavádějící na tom, že řekl, že se dají koupit jinde? Když jinde je nezakázali?
fryy
ten pokles záujmu je pre nedostatočné inovácie a nadsadené ceny. to by si mohli v apple konečne uvedomiť. lenže oni stále žijú v predstave, že nad nich niet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze