Apple iOS se možná konečně naučí snadnější OTA aktualizaci

1

iPhone od Apple se pravděpodobně během podzimu dočká změny v podobě pohodlnějších OTA aktualizací namísto dosavadního stahování skrze iTunes.

Tip: přečtěte si také článek - Apple vydal iOS 4.3.3: řeší kauzu se sledováním polohy

Žijeme v bezdrátovém světě a i přesto je nutno iPhone, iPad nebo iPad v případě aktualizace softwaru připojit k počítači. Podle posledních informací však Apple dokončuje možnost aktualizace OTA (over-the-air), kterou dlouhá léta zvládají již telefony mnoha konkurenčních výrobců. Kdy se pohodlnějšího softwaru dočkáme?

iOS OTA update

Čtěte: Apple nejcennější značkou světa. Oslabil Google, RIM i Nokia

Aktualizace softwaru jakéhokoliv mobilního produktu od Applu fungujícího na operačním systému iOS již roky funguje standardní cestou. Ta obnáší připojení k počítači přes USB a stažení obrovského, několika set megabajtového souboru skrze iTunes a následné nainstalování. Apple nyní podle několika zdrojů po vzoru Googlovského Androidu a dalších připravuje over-the-air (OTA) způsob aktualizovaní, tedy stahování přímo do daného přístroj vzduchem. Přístroj vás navíc na aktualizaci upozorní automaticky hned po jejím uvolnění výrobcem.

Apple iPhone  ota update

Screenshot z iPhonu, takto nějak bude OTA update vypadat

Tip: přečtěte si také naší podrobnou recenzi - Recenze Apple iPhone 4 – Napočtvrté a úspěšně?

Tento "nový" způsob aktualizací jablečných přístrojů by měl být součástí připravovaného iOS s označením 5, který by měl spatřit světlo světa letos na podzim. Aktualizací by mělo celkově přibýt, aby se tak zmenšily a ulehčily peněženkám zákazníků. Apple prý ohledně nové funkce také jedná s operátory, mimo jiné s AT&T a Verizon. Vzhledem k rozšířenosti Apple zařízení totiž bude vydání a stažení updatu znamenat pro sítě operátorů velkou zátěž, což se jim logicky nelíbí. Více informací se dozvíme 6. června na WWDC 2011, kde by měl výrobce přiblížit některé z funkcí iOS 5.

Zdroje: 9to5mac.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
slavinka
apple je jeden z najkvalitnejších mobilov, má všetky funkcie, čo len mobil môže obsahovať

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze