Samsung Galaxy S III a S4 obdrží Android 4.3 v říjnu

3

Na včerejší konferenci v rámci veletrhu IFA 2013 v Berlíně Samsung uvedl kromě třech nových zařízení v podobě Galaxy Note 3, Galaxy Note 10.1 2014 Edition a hodinek Galaxy Gear také pár důležitých informací z oblasti software, konkrétně oznámení příchodu Androidu 4.3 na vybraná zařízení.

Těmi vybranými zařízeními Samsung samozřejmě myslí Galaxy S III a S4. Pro tyto mobilní telefony by měla aktualizace na Android 4.3 dorazit již v říjnu. V případě modelu Galaxy S III tak Samsung v souladu s dřívějšími informacemi zcela vynechá verzi 4.2 Jelly Bean a aktualizuje telefon rovnou na Android 4.3, což je pro majitele ,,S trojky'' jistě potěšující zpráva.

Pro majitele Samsungu Galaxy Note 2 však zatím žádné pozitivní zprávy nemáme. O aktualizaci pro tento mobil zatím nepadla ani zmínka. I u tohoto modelu Samsung zcela ignoruje možnost aktualizace na Android 4.2, je tedy pravděpodobné, že i pro Note 2 přijde rovnou aktualizace ve formě Androidu 4.3 jako v případě Galaxy S III. Na tiskové konferenci jsme se ale dozvěděli, že chytré hodinky Gear budou fungovat v říjnu i s Notem 2. Mohlo by to tak naznačovat brzký update na nový Android i pro tento telefon, oficiálně toto však potvrzeno nebylo.

Samsung Galaxy Note 2 si na aktualizaci bude muset ještě počkat. Samsung Galaxy S4 a Galaxy S III se dočkají v říjnu.

A co tedy aktualizace na Android 4.3 přinese pro stávající modely nového? Těšit se můžeme na podporu OpenGL 3.0, Bluetooth 4.0 s podporou LE nebo, jako u každé aktualizace, lepší výkon. Je pravděpodobné, že Samsung s aktualizacemi přidá i určité funkce, které nám předvedl na Samsungu Galaxy Note 3 nebo Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

TIP: podívejte se na videopohled nového Samsungu Galaxy Note 3.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Tommy
Konecne!
Petr
Nevíte něco blíž ? kdy to bude ? Myslite že dostane někdy i android 4.4 ?
artix
Dnes mi přišla aktualizace na android 4.3 pro můj Samsung galaxy S4. Mám T-Mobile

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze