Huawei Ascend G300 obdržel aktualizaci na Android 4.0.3

92

S aktualizacemi se v posledních dnech doslova roztrhl pytel. Již několik dní je pro Huawei G300 k dispozici nová verze systému Android ICS, rozesílána přímo v telefonu prostřednictvím OTA. Změn je mnoho, například byla vylepšená citlivost Wi-Fi sítí i citlivost dotykového displeje.

Huawei Ascend G300 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Huawei Ascend G300 – Bojovník s velkým displejem

Aktualizace nese označení 937F a je rozesílána především majitelům telefonu, zakoupeného u operátora Vodafone. Tato aktualizace v sobě nese Android 4.0.3. Velikost balíčku je 386 MB. Výrobce již několik verzí s ICS uvolnil, ty ale vykazovaly problémy, optimalizace nebyla nejlepší. Uživatelé, kteří již danou aktualizací testují uvádějí, že například při fotoaparátu mohou použít klávesy hlasitosti pro ovládání digitálního zoomu.

Zlepšil se i dosah Wi-Fi a displej lépe reaguje na dotyk. Další změny čekají uživatele v oblasti zpráv, vestavěná klávesnice TouchPal nabízí možnost změny barevného provedení. Opět budu pokračovat u fotoaparátu, ten dostal do vínku panoramatický režim a údajně se zlepšila i obrazová kvalita snímků. Dále se zlepšila i hlasitost vyzvánění, která již není v tzv. zesilujícím režimu. Samotná aktualizace by měla být nabídnuta v nastavení -> vyhledání aktualizace. Pokud jste své zařízení aktualizovali, jaké změny a vylepšení jste zaznamenali? Piště vaše poznatky do diskuze pod článkem.

Zdroje: androidforum.cz

Diskuze ke článku
Myčoken
Znamená to, že nové telefony G300 budou již dodávány přímo s ICS?
Míraa
Autor zřejmě chodí na androidforum.cz kde se tohle mohutně řeší. Ale napřed je třeba upozornit ty lidi, kteří mají telefon nabušený aplikacemi a hrami, že oni si spokojení nebudou. Takže je potřeba důkladně promyslet, co vám ICS přinese a jestli má vůbec smysl přecházet z 895 na 937F. A pokud chcete přecházet, pak si rozhodně udělejte zálohu IMEI v netknuté verzi 2.3.6 (patrně 892 nebo 895) abyste se případně mohli vrátit zpět, kdyby vám ICS nevyhovoval svou nenažraností. Jinak já používám už skoro měsíc ICS (ve verzi 936 z Nového zélandu) až nýní jsem přešel na oficiální 937 od CZ Vodafone. A musím říct spokojenost, nicméně 892 byla nepatrně svižnější.
Míraa
A ještě jedno důležité upozornění, před aktualizací si všechno důkladně zálohujte, protože o všechno přijdete. A po aktualizaci obnovte jen data typu kalendář, sms, poznámky. V žádném případě neobnovujte nainstalované aplikace či systémová nastavení, mobil pak vykazuje problémy, které se řeší továrním resetem. Co se dá obnovit spolehlivě z nastavení, jsou ta nastavení, která si ukládají aplikace sami. Třeba K9 nebo různé launchery.
Míraa
A abych odpověděl na první otázku, spíš bych řekl, že budou dodávány s GB. Ale to vám nikdo nepotvrdí ani nevyvrátí. Přijde mi to jako logický krok, protože máte možnost volby ICS nebo ponechat GB. Ale v opačném případě by měla drtivá většina uživatelů, kteří nebudou dělat ROOT a operovat s IMEI, smůlu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze