Apple brzdí předobjednávky nového iPhonu, poptávka je příliš vysoká

4

Není tajemstvím, že bude iPhone 5 nehledě na zklamání a nářky uživatelů opět velkým hitem. Apple již během prvních 24 hodin zaregistroval přes 2 miliony předobjednávek a vypadá to, že zájem fanoušků nehodlá oslabovat. Podle posledních informací musí výrobce dokonce prodloužit dodací lhůtu.

Apple je extrémní poptávkou po novém iPhonu zcela jistě potěšen, podobný zájem jej však uvedl do menších rozpaků, jelikož všechny zásoby pro předobjednávky zmizely během 24 hodin a iPhone 5 si i nadále předobjednává spousta lidí. Apple tak společně s dodavateli musel v sobotu dokonce na nějakou dobu pozastavit předobjednávky a nyní posouvá dodací lhůtu až na hranici tří a čtyř týdnů.

TIP: Přečtěte si také naše preview na iPhone 5.

Na oficiálních stránkách obchodu se nyní píše, že nové předobjednávky dorazí k zákazníkovi až po čtyřech týdnech. Očekává se, že většina uživatelů dostane svůj iPhone 5 včas, tedy 21. září, pokud ale budou předobjednávky narůstat stejným tempem, bude tu hodně čekajících.

Podobný rozvoj situace však není překvapením. iPhone 5 je podle mnohých nejočekávanějším modelem celé řady a mnozí recenzenti již vypustili své recenze, které nešetří superlativy.

Zdroje: news.cnet.com

Diskuze ke článku
MX
Zajímalo by mě, jestli si dali stranou hromádku telefonů pro předobjednávky ze zemí z druhé vlny.
DuoCore
Myslím, že pokud se to objedná na App store, tak se objednávky odbavují podle pořadí obědnávek. pouze domněnka. :-)
ax
už by mohl být dostupný i u nás:)
Radim
iOS6 je parádní

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze