Aplikace Telefon na Androidu dostane novou verzi

4

V nové verzi Androidu 4.4.3 se dočkáme předělání aplikace Telefon. Google se tak zaměřuje na důležitý a základní prvek telefonu, kterým je telefonování samotné. Nečekejte však žádné zásadní změny, Telefon se dostane do verze 1.1 a nabídne spíše kosmetické změny s lehkou změnou uživatelského prostředí.

Na aplikaci Telefon Google zapracoval a v novém Androidu 4.4.3 bude aktualizace součástí základního updatu systému. Aplikace se dostane do verze 1.1 a nabídne spíše změny v barevném provedení a zlepší hlavní obrazovky s oblíbenými kontakty. Jednou z prvních věcí, kterých si všimnete, je pozměněné barevné schéma. Spodní lišta s historií, číselníkem a nastavením je nyní modrá a stejně tak číselník samotný se dočkal faceliftu. Nyní je o něco kompaktnější, má bílé pozadí a čísla mají stejný odstín modré, jako spodní lišta.

Nové prostředí aplikace Telefon

Oblíbené kontakty na hlavní stránce aplikace se také dočkaly změny. Nově si můžete kontakty sami přesouvat a upravovat. Po otevření kontaktu se vám zobrazí plná karta s kontaktem a údaji o něm. Historie volání dostala pouze malé změny a stejně jako zbytek prostředí aplikace Telefon, je nyní v modrém odstínu. Historie volání samotná má potom nové tlačítko, které vám u daného kontaktu zobrazí detaily o hovoru a pro zavolání osobě na této stránce stačí na kontakt ťuknout.

Poslední změna je vyhledávání, které se sice v jádru věci nedočkalo žádných předělávek, ale v případě, že nemáte u kontaktu přidanou fotografii, se vám budou zobrazovat hezčí standartní ikony kontaktů. Update je v současnosti dostupný pouze jako .apk s manuální instalací a oficiálního vydání bychom se měli dočkat po Androidu 4.4.3. Přesto je update možné rozběhnout na Androidu 4.4+, ale kompatibilita není zajištěna. Největší štěstí budete mít, pokud vlastníte telefon řady Nexus, na kterém by měla aktualizace běžet bez problémů.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
to musím mať
Tak kvôli tomuto si nainštalujem android 4.4.3 na svojho galaxy nexusa. Aha, zabudol som, google sa naňho vysral a nedal naň kitkat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze