Aplikace Periscope je dostupná už i pro Android

1

Twitter koupil začátkem tohoto roku nadějný startapp Periscope za částku 100 milionů dolarů. Ten vyvinul sociální síť pro živé vysílání přímo z telefonu. Nevýhodou byla dostupnost pouze pro systém iOS. Nyní přichází i na Android a největším rozdílem je pak způsob zahajování vysílání.

Periscope

Koupě Twitteru se ukázala jako povedená. Periscope si za 10 dnů stáhlo více než 1 milion uživatelů a není divu. Největší výhodou je živé vysílání videa přímo z vašeho telefonu. Struktura služby se pak podobá Twitteru, se kterým je aplikace také propojena a videa na něj můžete rovnou nasdílet. Video pak můžete sledovat buď na internetu pomocí odkazu, anebo přímo z aplikace Periscope.

Vzhled aplikace Periscope na Androidu

Do této chvíle byla aplikace dostupná pouze na iOS, nyní ale přichází i na Android ve finální verzi. Největším rozdílem mezi verzemi je pak způsob zahajování vysílání. Na systému iOS zahájíte vysílání z centrální karty, zato na Androidu máte určené tlačítko, které se objevuje na obrazovce videa. Také vzhled ctí nový Material Design Androidu. Pokud jste ale na iOS zařízeních tuto aplikaci používali, nečeká vás mnoho dalších změn.

Nevýhodou aplikace je nutnost vlastnit Android minimálně ve verzi 4.4 KitKat.

Stáhnout Periscope

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com, medium.com