Google Duo nyní dovolí volat i uživatelům, kteří aplikaci nemají

Google Duo nyní dovolí volat i uživatelům, kteří aplikaci nemají
  • Uživatelé aplikace pro videohovory Google Duo mohou nyní volat i kontaktům, které s aplikací nikdy nepřišly do styku
  • Funkce, která to umožňuje, se jmenuje App Preview Messaging a pochází již z roku 2016, přičemž sesterská aplikace Allo ji využívá už dávno
  • Uživatelé Duo s iOS ovšem takovou funkci využívat nemohou

Rádi byste používali aplikaci pro videohovory Google Duo, ale nemáte nikoho, kdo by ji rovněž používal? To už nebude žádný problém, jelikož vás dokáže aplikace propojit i s lidmi, kteří Duo na svém zařízení vůbec nemají. Funkce si všiml jeden uživatel ze stránek Reddit, s jehož zážitky se můžete seznámit na snímku pod tímto odstavcem.

Google Duo

Ostatní uživatelé rovněž začali funkci okamžitě testovat a zjistili, že můžete lidem bez aplikace volat s videem, ale klidně i bez něj. Dále je možné pro uživatele bez aplikace dělat věci jako samozřejmě hovor přijmout a položit, vypnout zvuk či mikrofon, přepínat kamery a tak dále. Zkrátka můžete dělat úplně vše, jako kdybyste aplikace měli nainstalovanou. Dokonce je možné i kontakt, který vám jednou zavolal, pro příště blokovat. Pokud ale bude chtít zavolat zpět, už musíte aplikaci nainstalovat.

Tato novinka je možná díky funkci zvané App Preview Messaging, která patří pod Google Play Services. Funkce byla spuštěna již v roce 2016 a třeba sesterská aplikace pro textové zprávy Allo ji podporuje od samotného začátku. Google ale prozatím neřekl, jak přesně spojení u aplikace Duo funguje, což by mnoho uživatelů zajímalo.

Google Duo

Podle všeho totiž není možné volat úplně všem kontaktům ze seznamu. Pokud jste navíc uživatelem Duo na iOS, tak vás musíme zklamat, jelikož na jablečných zařízení funkce nefunguje.

Stáhnout Google Duo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: reddit.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze