Aplikace AUTOSET může být vaším první krokem do světa automatizace

Android aplikace týdne
3
Aplikace AUTOSET může být vaším první krokem do světa automatizace
  • AUTOSET vám může automaticky nastavit často používané funkce vašeho telefonu
  • Při spuštění jakékoli aplikace se může zapnout Wi-Fi, Bluetooth, změnit jas, hlasitost a mnohé další
  • Zároveň aplikace nabízí i časovač, pomocí kterého se spustí vámi zvolená nastavení pravidelně v daný čas a den
  • Aplikace je k dispozici v obchodě Google Play za 50 korun

Automatizace je skvěla věc, ale často bývají aplikace, které jí nabízejí možná až zbytečně komplikovaně. Proto se dnes podíváme na přímočarou, ale velmi užitečnou aplikaci AUTOSET, která vám možná do světa automatizace pomůže proniknout. Předem však varujeme, že pokud se vám aplikace zalíbí, musíte za ní zaplatit v Google Play 55 korun, jelikož bezplatná zkušební verze bohužel neexistuje.

AUTOSET – Android aplikace týdne

AUTOSET může lákat už svým jednoduchým, avšak hezkým vzhledem, ve kterém se každý velmi rychle zorientuje. Alfou a omegou jsou tu přitom jen tři obrazovky. Na první najdeme seznam všech aplikací, druhá nabízí nastavení času a třetí je domovem všech nastavení. Není jich tu mnoho, ale jsou vcelku důležitá. Pokud jste totiž omylem odklepli udělení různých oprávnění, které jsou potřeba pro správný chod aplikace, najdete všechny oprávnění právě zde. Navíc tu je pár dalších možností, a dokonce se odsud můžete i přidat k překladu aplikace – v současnosti je čeština na 12 % překladu.

AUTOSET(Change auto settings)

Pojďme si však říci, jak vlastně ona automatizace funguje. Hned na první obrazovce stačí klepnout na nějakou aplikaci, v našem případě Chrome, a vybrat si funkce či nastavení, která chcete, aby se zapnuly v okamžiku, kdy aplikaci spustíte. Vybrat si můžete z možností jako automaticky zapnout Wi-Fi nebo Bluetooth, pevně nastavit rotaci obrazu, změnit vypínací čas obrazovky, úroveň jasu a hlasitosti či se přepnout do tichého režimu. Po výběru stačí jen aplikaci zaškrtnout jako aktivní a je hotovo.

Pokud si nyní aplikaci spustíte, můžete vidět, že se například automaticky zvýší jas či zapne Bluetooth. Zároveň lze nastavit, zda se mají všechny hodnoty vrátit do původního stavu po odchodu z aplikace, či nikoliv. Takto si můžete nastavit jakoukoli aplikaci, ale některé komplikovanější funkce jsou bohužel zamčeny. Pro automatické zapnutí GPS a mobilních dat musíte mít trochu více zkušeností s Androidem a pustit se do příkazového řádku na počítači pomocí ADB.

AUTOSET(Change auto settings)

Přesuňme se však také na druhou obrazovku, kde máme časovače. Opět si stačí jen vybrat, které funkce chcete vždy pozapínat a k tomu nově zvolit přesný čas a dny. Telefon potom automaticky provede všechny vaše pokyny přesně ve vámi daný okamžik. Jednoduchá automatizace může být zkrátka s AUTOSET opravdu hračkou. I zprovoznění GPS funkce není tak těžké, pokud trochu pogooglíte, nebo se podívejte na tento odkaz, kde najdete snadný postup v angličtině.

Stáhnout AUTOSET(Change auto settings)

Google Play

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
David Dawson
David Dawson
Jelikož mám rootlý telefon a už několik let používám Tasker, se kterým jsem velmi spokojen, tak pro mě nemá cenu měnit. Každopádně docela povedená appka. :)
V.P.
Bez rootu asi mobilni data nikdo nezapne
R.D.
Wow! good!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze