APK soubor fotoaplikace Nokie 5 odhaluje možný příchod modelů 4 a 7 Plus

3
APK soubor fotoaplikace Nokie 5 odhaluje možný příchod modelů 4 a 7 Plus
  • Soubor odhalil nejen neznámé modely 4 a 7 Plus, ale rovněž dříve spekulovanou Nokii 1 a 9
  • Zároveň se odhalují i nové funkce jako manuální ovládání závěrky či režimy Telephoto a Wideangle

Pár uživatelům beta verze Androidu Oreo v Nokii 5 se podařilo z APK souboru fotoaplikace dostat pár zajímavých informací. Dle dat obsažených v aplikaci je Nokia připravena na již v minulosti zmiňovanou Nokii 1, nové model s číslem 4 a 7 Plus a samozřejmě již dlouho spekulovanou Nokii 9. Sluší se však zmínit, že podle zveřejněného screenshotu jsou zmíněně soubory z léta roku 2016, takže mohl výrobce od té doby od tolika modelů již upustit.

APK však odhalilo i další zajímavosti ohledně budoucích fotoaparátů v telefonech. Nová je kupříkladu možnost ovládat rychlost závěrky nebo režim Pro, ale především se přidala funkce Telephoto a Wideangle. Doposud jediný telefon od Nokie s duálním fotoaparátem v podobě Nokie 8 ovšem nedisponuje čočkou, která by jednu z těchto funkcí mohla využít.

Nové ikonky ve fotoaplikaci Nokia

Je zároveň nepravděpodobné, že bychom se dočkali telefonu se třemi fotoaparáty na zádech. Můžeme tedy jen spekulovat, zda si Nokia jen pohrává jak s teleobjektivem, tak s objektivem se širokým úhlem záběru, nebo se dočkáme více telefonů s různými duálními fotoaparáty.

Nokia 5

Rozměry149,7 × 72,5 × 8,1 mm, 162 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 430 MSM8937,
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh

Zdroj: nokiapoweruser.com, nokiamob.net

Diskuze ke článku
David Holman
David Holman
Škoda že nebylo tolik článků každý den o Nokii v době, kdy v ní byly wokna. Možná by pak tato nadějná platforma nebyla dnešní zombie. Smekám před marketingem HMD. U microsoftu by se mohli učit.
Petr
Souhlas.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze