Android v květnu: Ice Cream Sandwich už má podíl 7 procent

Z nového měsíce uběhlo sotva pár desítek hodin a už tu máme tradiční statistiku verzí operačního systému Android. V květnu si nejvýrazněji polepšila nejnovější verze Ice Cream Sandwich. Na vzestupu je nicméně i starší Gingerbread.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Nebudeme ale předbíhat a celou statistiku si projdeme pěkně postupně. Nejstarší a skoro již zapomenuté verze 1.5 Cupcake a 1.6 Donut už v podstatě dožily a dohromady nedávají ani jednoprocentní podíl. Podobný osud už brzy potká rovněž verzi 2.1 Éclair, která ale prozatím spíše stagnuje na pěti procentech. Své chvíle slávy má za sebou i Android 2.2 Froyo, ačkoli si stále drží téměř pětinový podíl.

Android v květnu

Verze Označení Podíl v květnu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,3% 0%
Android 1.6 Donut 0,6% -0,1%
Android 2.1 Eclair 5,2% -0,3%
Android 2.2 Froyo 19,1% -1,8%
Android 2.3 Gingerbread 65,0% 0,6%
Android 3.1 Honeycomb 0,7% -0,3%
Android 3.2 Honeycomb 2,0% -0,2%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 7,1% 2,2%

Nyní se dostáváme k verzi, která svůj podíl už několikátý měsíc navyšuje. Android 2.3 Gingerbread si v květnu ukousl rovných 65 %. Další nárůst už ale zřejmě nepřijde, protože oproti dubnu si Gingerbread polepšil jen o šest desetin procenta. Tabletová verze Honeycomb se po krátké chvíli vytrácí. Většina tabletů totiž v rychlém sledu přechází na vyšší verzi. Trojkový Android se tak musí spokojit s podílem tří procent.

TIP! Přečtěte si, jak si Android vedl v dubnu.

Android v květnu

V květnu se konečně dařilo nejnovější verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Zaznamenala největší vzestup ze všech verzí a aktuálně si z celkového koláče ukrajuje více jak sedmi procentní podíl. V dalších měsících bude pokračovat nástup nejnovější verze. Naopak dojde k dalšímu ústupu verzí 2.2 Froyo a 2.3 Gingerbread.

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze