Android v dubnu: vládne Gingerbread, ICS na vzestupu

1

Začíná nám květen a je tedy na čase se poohlédnout za posledním měsícem a operačním systémem Android. Zcela dle očekávání se nejnovější verze, Ice Cream Sandwich, postupně rozšiřuje na další zařízení, zatímco Gingerbread stále drží vedoucí pozici a nejspíše ještě nějakou dobu bude.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Největší růst zaznamenal Ice Cream Sandwich, který si polepšil o rovná dva procenta a ukusuje si 4,9% z celého koláče. Otázkou ale je, zda se stihne dostatečně rozšířit a především překonat ustálený Gingerbread, než dorazí verze další. Honeycomb zůstává na místě, zatímco Gingerbread šplhá na 64,4% koláče z původních 63,7%.

android

Verze Označení Podíl v dubnu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,3% 0%
Android 1.6 Donut 0,7% 0%
Android 2.1 Eclair 5,5% -0,5%
Android 2.2 Froyo 20,9% -2,2%
Android 2.3 Gingerbread 64,4% 0,7%
Android 3.0 Honeycomb 0,1% 0%
Android 3.1 1,0% 0%
Android 3.2 2,2% 0%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 4,9% 2,0%

Starší verze systému Froyo a Eclair i po dalších měsících pomalu klesají v oblibě a uřezávají si pro sebe jen 20,9%, respektive 5,5% v případě Eclair. Donut a Cupcake zůstávají na místě a společně dosahují sotva na jedno procento.

TIP! Přečtěte si, jak si Android vedl v březnu.

android

Bude zajímavé sledovat, jak rychle začne nabírat na obrátkách Ice Cream Sandwich, až se v letošním roce na trh dostane další kupa moderních smartphonů a tabletů. Android 5.0 Jelly Bean už je ale za rohem.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
DansMal
Jak to vidíte po příchodu ICS a dalších Androidů s Gingerbreadem, vydrží? Bude podporován?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze