Android už na více než 2 miliardách aktivních zařízení. A další čísla Googlu

20
Android už na více než 2 miliardách aktivních zařízení. A další čísla Googlu
  • 7 hlavních služeb Googlu používá aktivně více jak miliarda uživatelů
  • Například na YouTube si denně zobrazíme přes miliardu hodin obsahu a na Fotky se nahraje 1,2 miliardy fotografií denně
  • Android překročil tento týden již 2 miliardy aktivních zařízení

Google I/O není jen o nových funkcích a produktech, patří na něj i čísla. A letos k tomu má Google velký důvod. Hlavním motivem všech statistik totiž byla magická hranice miliardy. Hned 7 hlavních služeb Googlu – vyhledávání, Android, Chrome, YouTube, Mapy, Google Play a Gmail – má každý měsíc přes miliardu aktivních uživatelů. Není to však jen o číslech uživatelů. Třeba na YouTube si pustíme denně přes miliardu hodin videí a díky Mapám lidé najezdí každý den přes miliardu kilometrů.

To jsou krásná čísla, ale i ostatní produkty Googlu se k této metě již blíží. Před pěti lety představený Google Disk má dnes před 800 milionů měsíčně aktivních uživatelů a každý týden se na Disk nahraje přes 3 miliardy různých souborů. Rovněž jen dva roky staré Google Fotky používá aktivně již více jak 500 milionů uživatelů a každý den do nich nahrají 1,2 miliardy fotografií. Všechna tato čísla však zastínil Android, který tento týden překročil 2 miliardy aktivních zařízení.

Zdroje: events.google.com

Diskuze ke článku
ANO
Z toho uplne mrazi v zadech .... tolik bezpecnostnich der, to se ruznym hackerum musely rozsvitit ocicka:o) Ikdyz aktivni zarizeni berou v jednom roce a vzhledem k tomu, ze prumerny uzivatel lagroidu musi kazdy rok vystridat aspon dve zarizeni, aby mel aspon trochu novy shit, tak to stejne moc nevypovida .....
Mobilátor
Google je indická firma? že každý druhý prezentující zaměstnanec byl Ind...
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Tohle je jenom pulka pravdy. Druha je to, ze dokud k tobe tece kod pres Play a pravidelne patchovany browser, tak to neni zas takova tragedie, jako Windows, ktere jsou natesene na to, aby spustily cokoli, co vidi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze