Android poráží v Česku v nákupech přes smartphony iOS

4

Přední technologická společnost výkonnostního marketingu, Criteo, vydala čtvrtletní zprávu o mobilních platbách. Zpráva poukazuje na zaměření uživatelů k mobilitě, přičemž 38 % transakcí na celém světě se v současnosti realizuje přes mobilní zařízení, kde dominují smartphony s operačním systémem Android.

Chytrý telefon volí uživatelé pro mobilní nakupování čím dál častěji a dominují většině mobilních transakcí po celém světě. Ve střední a východní Evropě obzvlášť, 57 % mobilních transakcí se realizuje na chytrých telefonech, zatímco na tablety připadá zbývajících 43 % nákupů. Česko je na tom podobně – 56 % mobilních transakcí je prováděno na smartphonech.

Mobilní transakce

TIP: ČSOB je průkopníkem plnohodnotných NFC plateb, odstavilo operátory

Androidy ve středoevropském a východoevropském regionu nad zařízeními se systémem iOS převažují – 75 % ze všech mobilních transakcí ve střední a východní Evropě zajišťují zařízení s Androidem. V Česku není podíl Androidu tak velký – zajišťují 62 % transakcí. V tomto kontextu je pro místní obchodníky užitečné se zaměřit se na chytré telefony a aplikace pro Android, protože iPhone aplikace zjevně k dosažení většiny potenciálních zákazníků nestačí.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Redmarx
A je to snad neco prekvapiveho?
tak logicky, kdyz se podivam na cenu zarizeni s iOS a na cenu Android telefonu, tak je snad jasne, jaka platforma bude dominantni, nemluve samozrejme o omezene nabidce Applu co se tyka poctu typu smartphonu.
---
Nicmene dobry obchodnik podporuje obe platformy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze