Připravovaný Android N změní notifikační centrum i rychlé nastavení

24

První snímky připravovaného Androidu N odhalují přepracované rychlé nastavení i notifikační centrum. Vzhled nové verze by měl přinést nejen značné kosmetické úpravy v jednoduchém plochém designu, ale i více informací.

Podle prvních snímku je jasně zřetelné, že se Google uchýlí k ještě jednoduššímu designu a surovému předání informací. Nejpatrněji je to vidět v notifikačním centru, kde se oznámení roztáhla přes celou šířku obrazovky a také zmizely kulaté ikony aplikací. Ty nahradily jednoduché popisky nad hlavním oznámením. Notifikace jsou také jen nepatrně rozděleny, což nahrává do karet celkově ploššímu a jednodušším designu.

TIP: Novinka v Androidu N: hamburger menu v aplikaci Nastavení

Android N

TIP: Android N pro tablety by mohl pracovat se dvěma aplikacemi na displeji

Přímo nad notifikacemi si také nově našly místo ikony rychlého nastavení, a to opět po celé šířce obrazovky. Vzhled je tak čistější a působí přehledněji. Google se evidentně zbavuje malých ikon. Po rozbalení rychlého nastavení je k dispozici klasické portfolio rychlých nastavení bez zbytečných okras řazené v mřížce po třech. K rychlému nastavení se stále lze dostat pomocí dvou prstů táhnutím seshora dolů.

Očekává se, že Google představí Android N na oficiální akci I/O. Také platí, že snímky nejsou oficiální a Google se může rozhodnout pro další změny.

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Marek
Pěkný hnusný
Bolek
Nastoleny smer, s co nejednodussi grafikou, je od kazde verze hnusnejsi a hnusnejsi :-/
blue.sun
Říká se, že v jednoduchosti je krása. Ale když se i ta jednoduchost přežene do přílišné strohosti, vzniká z toho něco takového.
V tu chvíli vynikne, že udělat krásnou jednoduchost není tak snadné a každý to prostě neumí. Microsoftu se to povedlo, Google se zatím nechytá.
Hexagon
Tak je to jednoduche a ucelne. Mne sa nastoleny smer material design paci,tak to do seba zapada. Ci to az moc zjednodusili,to neviem,ale zatial sa mi to pozdava a jedine minus povazujem absenciu app draweru

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze