Android i WP brzy dostanou „kill switch“ funkci

21

Krádeže telefonů jsou stále velký problém. Ale při pohledu na statistiky z velkých amerických měst svítá naděje. Implementace funkce, která deaktivuje telefon po nedobrovolné změně majitele, přispěla k značnému poklesu krádeží. Další dva velké operační systémy na sebe nenechají dlouho čekat.

iPhone se v USA těší velké popularitě, a to i mezi zloději. A pokus něco s tím udělat zřejmě vyšel, alespoň částečně. Během prvních pěti měsíců po zavedení bezpečnostní pojistky klesl počet krádeží o 19 % v New Yorku, o 24 % v Londýně a v San Franciscu dokonce o 38 %. Funkce nejenom že smaže uživatelská data a telefon zablokuje, ale brání i obnovení jeho funkčnosti, pokud dostatečně neprokážete svou totožnost.

Google už nabízí něco podobného prostřednictvím svého Device Manageru. A LG G3 posune tuto funkci ještě o kousek dál pomocí předinstalované bezpečností aplikace McAfee. V obou případech však jde spíše jen o ochranu uživatelských dat. Důležitý je rovněž fakt, aby přístroj nešel snadno reaktivovat, čímž se ztíží jeho následný prodej.

Podobnou funkci umí i Android Device Manager. Nově by měl zvládnout ještě víc.

Společnosti Googlea Microsoft přitom už v dubnu podepsaly prostřednictvím asociace CTIA příslib, že tak učiní během následujícího roku. Lze také předpokládat, že tak učiní i kvůli tlaku amerických zákonodárců, kteří v některých státech USA připravují zákony vyžadující tuto funkcionalitu pro nově prodávaných telefonech.

Zdroje: androidcommunity.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Moc rád bych ještě věděl, na jakém principu to funguje nebo fungovat bude. Předpokládám, že to bude spojeno nějak s výrobním číslem telefonu a ne s uživatelským účtem, který se při hard resetu vymaže a telefon tak už přes Google Play nebo Marketplace zablokovat nejde.
Robin
Tak jistě všichni víme jak je iPhone "dokonalý" proto ho nedokáže odblokovat ani servis ani Chuck Norris.... Jasně :D
i
Už to tu jednou bylo iPhone se tak dobře prodává protože ho davaj k tarifum v USA.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze