Amazfit Active Edge jsou chytré hodinky s povolením se potopit

1
Amazfit Active Edge jsou chytré hodinky s povolením se potopit
Fotografie: Amazfit
  • Hodinky jsou odolné až do 10 ATM
  • Mají však jen menší TFT displej
  • Dostalo se na GPS i velmi dobrou výdrž baterie

Amazfit představil hodinky Active Edge, a to navzdory tomu, že s klasickým Active nemají v zásadě mnoho společného. Tento model má spíše kruhový vzhled a očividně odolné tělo s vyvýšenými okraji, které dávají vzpomenout kupříkladu na řadu T-Rex.

Amazfit Active Edge

Mají nejen plastové tělo, ale také hned čtveřici tlačítek po stranách. Často tak nebudete muset vůbec sahat na dotykový displej. Ten je však bohužel jen typu TFT a je otázka, jak kvalitní bude čitelnost třeba venku. Na 1,32" úhlopříčce operuje rozlišení 360 × 360 pixelů a dostalo se na praktickou vrstvu odpuzující otisky prstů.

Hodinky dokáží měřit srdeční tep, okysličení krve, spánek či stres. K dispozici je více než 130 sportovních režimů, z nichž některé dokáží automaticky rozpoznat start aktivity. Velkou výhodou Active Edge je odolnost do 10 ATM, díky čemuž jsou teoreticky vhodné pro potápění až do 100 metrů. Podstatné je, že potápění je opravdu povoleno ve srovnání s jinými hodinkami, které mají kupříkladu odolnost jen 5 ATM.

Amazfit Active Edge

Active Edge jsou spárovány díky aplikaci Zepp, a to s telefony s Androidem a iOS. Dokáží zobrazovat notifikace a v omezené míře na ně i reagovat. Dostalo se také na geolokační služby, včetně GPS, což znamená, že relativně přesný záznam z trasy získáte i v případě, kdy u sebe nebudete mít telefon. Baterie dostala do vínku kapacitu 370 mAh a slibuje 16denní výdrž na nabití při běžném používání, respektive 10denní výdrž při náročném. Opětovné nabití má zabrat zhruba 2 hodiny.

Amazfit Active Edge se začínají prodávat v USA, avšak později se mají dostat i na další světové trhy. Cena je stanovena v přepočtu na 4 tisíce korun i s daní.

Technické parametry Amazfit Active Edge

Kompletní specifikace
Konstrukce46,6 × 46,6 × 12 mm, 34 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,32" (360 × 360 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor370 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostleden 2024, 3 790 Kč
Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
Od Amazfitu jsem měl T-Rex Pro a kamarád T-Rex 2 a už nikdy víc. Hodinky jsou vyrobený z nekvalitního plastu a vypadají po pár měsících naprosto příšerně. Přitom Garmin Instinct jsou taky vyrobeny z plastu a vydrží v rozumném stavu mnohem dýl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze