Alza umožní nakupovat za Bitcoiny. Má i vlastní automaty

7
Alza umožní nakupovat za Bitcoiny. Má i vlastní automaty
  • Prodejce Alza.cz nově umožní platbu v kryptoměně Bitcoin
  • V showroomech v Praze a Bratislavě jsou už připraveny i Bitcoin automaty
  • Alza.cz reaguje na poptávku svých klientů – tuzemských i zahraničních

Alza technologii zavádí na základě četných žádostí zákazníků jak z České republiky, tak ze zahraničí. Platby kryptoměnou umožní ve všech svých e-shopech, tedy alza.cz, alza.sk, alza.de, alza.at, alza.co.uk a alzashop.com. Centrální showroomy v Praze a Bratislavě jsou od dnešního dne vybaveny směnnými automaty, ve kterých mohou zájemci nakoupit Bitcoiny za koruny či eura a naopak. Tato zařízení provozuje pro Alzu společnost GENERAL BYTES s.r.o.

Alza.cz Bitcoin

„Zavedením obchodování v Bitcoinech jdeme vstříc rostoucí oblibě této formy placení a potenciálu nové technologie. Praha je již dnes jedním z nejdůležitějších středisek Bitcoinu v Evropě,“ uvedl Jan Sadílek, vedoucí oddělení internetového marketingu Alza.cz. Alza připravuje akceptaci i dalších měn jako jsou například Litecoin nebo Ethereum.

Platby Bitcoiny jsou rychlé a jednoduché, s nízkými transakčními náklady. Partnerem pro realizaci BTC plateb bude Alze společnost Bitcoinpay, dodavatel platební brány.

Zdroje: alza.cz

Diskuze ke článku
Márv
Viem sa niekde na stránkach alza dozvedieť aj ceny tovarov v bitcoinoch alebo sa to človek dozvie až pri platení, neviete mi poradiť.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Jaký mají kurz? Dá se to někde online zjistit, nebo tam člověk musí zajít a zčeknout ten automat?
Rades
Taky jsem to hledal a asi jiná možnost, jak zjistit kurz, není. Na svým webu píšou, že jde o aktuální kurz, takže buďto jej berou z nějaké burzy/směnárny a pak upraví na koruny, nebo tam operují s nějakou střední hodnotou. Těžko říct. Ale nějak mi nejde do hlavy, proč to platit bitcoinem, kde jsou ty poplatky fakt extrémní viz. https://investplus.cz/kurzy/aktualni-kurz-bitcoin-online-graf-kde-koupit-tezba-kryptomeny-cena-hodnota/ prý na transakci 2000 Kč je poplatek i přes 100 Kč, což je vážně moc. Když už chtěli kryptoplatby, měli zavést nějakou lepší měnu - https://www.dashforcenews.com/wp-content/uploads/2017/06/avg-fee-chart-featured-image.jpg , myslím, že tu existuje řada levnějších.
Luigino789
Možnosť platby Bitcoinom je skvelou správou pre kryptokomunitu. Takáto postupná akceptácia kryptomien v klasickom svete je dobrým znamením pre rast ceny Bitcoinu. V tomto roku kryptomeny na čele s Bitcoinom klesajú. Ale keď sa pozrieme na aktuálny kurz Bitcoinu: https://bitcoinkurz.sk/bitcoin-kurz-btc-cena-graf-vyvoj/ , tak v posledných dňoch cena Bitcoinu začína pomaličky rásť. Len som zvedavý, či tento rast ceny vydrží aj naďalej.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze