Alcatel se pouští do virtuální reality (první dojmy + video)

Alcatel v sobotu večer v centru Barcelony představil spolu s novými telefony a tabletem také zajímavé příslušenství. Jde o virtuální realitu, která bude součástí balení nově představeného modelu Idol 4S. Obojí jsme samozřejmě rovnou vyzkoušeli, takže si nyní můžete přečíst naše první dojmy, nechybí ani videopohled.

Idol 4S přijde na trh spolu s první vlaštovkou v oblasti virtuální reality, do které se Alcatel pouští. Samotné brýle budou součástí balení, přesněji řečeno právě brýle budou ono balení, ve kterém se bude novinka s novým logem společnosti dodávat. Za cenu zhruba 12 000 Kč tak dostanete nejen vcelku slušně vybavený telefon, ale i nástroj virtuální reality. A i ten jsme si přímo v centru Barcelony na tiskové konferenci vyzkoušeli a přinášíme tak první dojmy včetně videa.

TIP: Nové Alcately Idol 4 naživo: VR, stereo a QHD displej (video)

Virtuální realita v podání Alcatelu není po designové či konstrukční stránce ničím výjimečná. Jde jednoduše o plastovou krabičku, do které se vloží nově představené telefony řady Idol 4 (včetně nižšího modelu 4), čímž se brýle automaticky aktivují. Samotná konstrukce pak kromě úchytů na opasky kolem hlavy nabízí dvě tlačítka, jedno pro potvrzení akce, jedno pro vyvolání kroku zpět, a to jak v rámci dané aplikace, tak i hlavní nabídky. Obě tlačítka jsou umístěná na spodní straně brýlí a přistupuje se k nim vcelku snadno. Přesto by dle našeho názoru bylo jejich umístění vhodnější na jednom z boků zařízení.

Virtuální realita od Alcatelu – MWC 2016

Co se týče samotného zážitku z používání brýlí, na nějaký sofistikovaný verdikt je zatím brzy. V demo režimu jsme si i tak vyzkoušeli zejména 360° videa, která bývají v případě virtuální reality, kromě her, největším lákadlem. Jednou jsme se tak prolétli nad mrakodrapy v New Yorku, jednou v horách s "okřídleným" oblekem. Obecně reakce při pohybu hlavou byly okamžité a nestihli jsme si všimnout ani nějaké nepříjemné závratě. Zážitek byl pouze lehce ochuzen o zvukový doprovod, který si však v pohodlí domova můžete dopřát skrze sluchátka či vestavěné JBL reproduktory. Nutno však počítat s tím, že zvuk bude v brýlích utlumen.

Alcatel Idol 4S

Alcatel Idol 4S, který byl při testování virtuální reality jejím pohonem, nabízí displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů a takto jemný displej je zde mimo jiné kvůli použití spolu s brýlemi pro virtuální realitu. I tak nebyla námi sledovaná videa úplně ostrá, a to i kvůli absenci posuvníku pro přesnější zaostření obrazu, který nechybí například u Gear VR od Samsungu. I tak je ale nástroj virtuální reality v podání Alcatelu slušnou vstupenkou do tohoto stále velmi mladého oboru. Jde navíc o pouhé příslušenství k telefonu, které je navíc dodáváno jako bonus. Pokud se na Alcatel „VR“ bude nahlížet pouze z tohoto úhlu, jde o opravdu zajímavý doplněk k telefonu, který obstojně poslouží na stále populárnější 360° videa či hry, ke kterým však bude ve většině případů potřeba bezdrátový ovladač. Pokud navíc Alcatel zaručí, že obsahu bude v jeho nabídce přibývat, bude jistě i přibývat zákazníků, kteří si jeho telefony vyberou i díky tomuto bonusu v podání brýlí pro virtuální realitu.

Diskuze ke článku
g CV x
Otázka na redaktora: aké máš na ruke hodiny (pekný svietivý ciferník) + na druhej máš nejaký fit náramok ? Dikes
lahys
rekl bych ze ty hodinky jsou od LG G Watch Urbane

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze