Změna je život: Alcatel má nové logo a opouští OneTouch

2

Ke změně loga po několika letech přikročila čínská společnost TCL. Změna se týká její značky Alcatel OneTouch. Nově bude název zkrácen pouze na Alcatel a osamocené logo dozná poměrně zásadní grafické změny.

Alcatel

Původem francouzský Alcatel byl na našem trhu znám takřka odnepaměti. Stejně tak jsme si jej vždy spojovali s přídomkem One Touch, tehdy používaným ještě s mezerou mezi oběma slovy. V novém tisíciletí však značka neuspěla mezi tvrdou konkurencí a byla odkoupena čínskou společností TCL. Ta využila popularity Alcatelu a své modely prodávala nejen v Evropě pod značkou Alcatel OneTouch. I to je však již nyní minulostí. Společnost se rozhodla logo zjednodušit a nadále již vystupovat pouze pod značkou Alcatel.

TIP! Alcatel Idol 4 a Idol 4S oficiálně představeny: ve znamení tlačítka Boom

Dříve používaný dvojí font písma, zvlášť pro název Alcatel a jiný pro přídomek OneTouch, byl nyní samozřejmě sjednocen a vsazeno bylo na líbivý, oblý font s důrazem na středové písmeno „a“. Zachována zůstala světle modrá barva. Se změnou loga se potkáme již na dnes představených modelech, kterým na zadní straně dříve tradiční nápis OneTouch chybí. Zcela však tento pojem značka neopouští. Například obsah pro virtuální realitu bude dostupný skrze nový OneTouch Hub.

Zdroj: Tisková zpráva Alcatel

Diskuze ke článku
Nick Cave
Tak to nový logo se jim ale vůbec nepovedlo :-(
Milda
Je to vec nazoru, me se logo libi.. Hlavne ze uz to neni one touch.. To uz v dnesni dobe nemelo vyznam. 3 tlacitkove telefony jsem mel, ve sve dobe to byla trida.. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze