Alcatel se letos zaměří na telefony s Windows 10 Mobile

26

Další jiskřička naděje je vykřesána pro operační systém Windows 10 Mobile. Hned několik nových telefonů se systémem od Microsoftu totiž údajně letos plánuje představit Alcatel a vše bude načato již poodhaleným modelem OneTouch Fierce XL.

Alcatel OneTouch

Výrobců telefonů s Windows 10 Mobile je zoufale málo. Kromě samotného Microsoftu se aktivněji angažuje už jen Acer. Letos však přibudou novinky od Alcatelu. Tou první bude model OneTouch Fierce XL, který se zařadí mezi low-endy s velkým displejem. Úhlopříčka naroste na 5,5 palců, přičemž rozlišení bude dostatečných 1 280 × 720 pixelů. O ochranu displeje se bude starat sklíčko Dragontrail. Pod kapotou najdeme základní Snapdragon 210 společně se 2 GB RAM. Interní úložný prostor poskytne 16 GB a bude rozšiřitelný paměťovými kartami. Fotoaparát na zadní straně nabídne 8megapixelové rozlišení, zatímco čelní kamerka si vystačí se 2 megapixely. Poslední známá informace umiňuje baterii s kapacitou 2 500 mAh.

Alcatel OneTouch Fierce XL

To bychom měli jeden základní model, jehož cenu bude jistě velmi příznivá. Prvně by se měl objevit na trhu v USA. Mnohem zajímavější je však informace, kterou v rozhovoru pro server Cnet.com uvedl senior viceprezident pro oblast Severní Ameriky Steve Cistulli. Alcatel dle jeho slov chystá mnohem více modelů s Windows 10 Mobile během roku 2016 a dočkat bychom se měli i jednoho „super smartphonu“, který svou výbavou bude přímo konkurovat nejlépe vybaveným Lumiím. Cistulli prozradil, že v případě nejvýše postaveného modelu se počítá s nasazením konektoru USB-C i možností využití režimu Continuum.

Zdroje: cnet.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Juraj Slavkovsky
Juraj Slavkovsky
Ten render telefonu som trochu nepochopil, logo je w7, ale prostredie vyzera ako w8.1
Petr Mareček
Petr Mareček
Blázni .... Jak to může někdo kupovat..
Lukas
Ja ji držím palce, aspoň bude změna...
Jaroslav Pikl
Jaroslav Pikl
Proc vsichni delaji tak velke lopaty? To nikoho nenapadne, ze lidem muze stacit treba 4,5 palce?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze