Alcatel OneTouch Fierce XL: levný tabletofon s Windows 10 Mobile

19

Operační systém Windows 10 Mobile by mohl dostat klíčový impuls. Vyrábět modely s tímto systémem se rozhodl také Alcatel a první novinka je již na světě. Je jí model OneTouch Fierce XL, který spadá do kategorie nižší třídy. Překvapí však 5,5palcovým HD displejem, čtyřjádrovým procesorem či 2GB operační pamětí. Vhod přijde i 16GB interní úložiště.

Alcatel OneTouch Fierce XL

Alcatel, respektive jeho domovský výrobce TCL, byl na veletrhu CES 2016 velmi plodný. Představil například kompletní rodinku telefonů řady Pixi 4 a také nový osmipalcový tablet s Windows 10 Mobile. Tyto novinky doplňuje ještě model OneTouch Fierce XL, který rovněž využívá služeb systému od Microsoftu. Na první pohled jde o klasický telefon větších rozměrů, na němž se sympaticky podepisuje líbivá modrá barva, která bude, minimálně v počátcích, jedinou dostupnou.

Alcatel OneTouch Fierce XL

Základem výbavy je rozměrný 5,5palcový displej s dostatečným HD rozlišením. Pod kapotou se projevuje zaměření na co nejnižší cenu. Nacházíme zde základní čtyřjádrový procesor Snapdragon 210. Naopak překvapí 2GB operační paměť nebo 16GB interní paměť s možností rozšíření paměťovými kartami. Celkové rozměry telefonu jsou 151,9 × 77,8 × 9,4 milimetrů. Poněkud nepříjemně působí vysoká hmotnost 174 gramů. Ta nejde ani na vrub baterie, neboť její kapacita 2 500 není nikterak výjimečná.

Fotoaparát na zadní straně nabízí 8megapixelové rozlišení, automatické ostření a přisvětlovací LED diodu. Poměrně podivně je omezena kvalita záznamu videa jen na HD rozlišení. Procesor totiž zvládá i záznam Full HD videa. Na čelní kamerku se také dostalo, jen je nasazeno běžné 2megapixelové rozlišení. Prostředí zajišťuje, jak již bylo zmíněno, Windows 10 Mobile. Ve výbavě se objevuje podpora Wi-Fi, GPS či Bluetooth 4.1. Samozřejmostí je i LTE, avšak pouze s podporou pásem v USA. Na tom ale prozatím není nic překvapivého.

Alcatel OneTouch Fierce XL se totiž prozatím dostane pouze do nabídky T-Mobilu v USA a to již během tohoto měsíce. Zda se jej dočkáme i na evropských trzích, není v tuto chvíli jasné. Oznámena nebyla ani cena.

Zdroje: alcatelonetouch.us, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukas
Google šmíruje ještě vic. Apple dokonce odhalil vraha....
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Automatické rozlišení? Zajímavý. Jinak to vypadá na celkem fajn telefon hlavně zase alespoň někdo dělá Windows mobile v nějaký zajímavější barvě než jen černá a bílá jak u Microsoftu
Filip
Vypadá to na celkem solidní shit. Dost pochybuju, že cena nějak příjemně potěší.
Xwert Is
Xwert Is
Keby to bolo menšie ale 5,5" nie je pre každého...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze