Takto bude fungovat Continuum na Windows 10 Mobile

31

Včera v podvečer byly světu prezentovány nové Windows 10 Mobile na nových modelech Lumia. Dost možná nejpodstatnější novinkou je funkce nazvaná Continuum. Oč jde? Velmi snadno se z vaší Lumie stane klasický počítač. Podívejte se, jak to bude fungovat.

Microsoft Continuum

Díky univerzálním aplikacím a faktu, že systém na tabletech, počítačích a téměř i telefonech je v podstatě stejný, otevírá se uživatelům velmi zajímavá a praktická funkce, kterou Microsoft nazval Continuum. K jejímu využití budete potřebovat příslušenství v podobě Display Portu. Skrze něj propojíte telefon s monitorem. Z druhé strany oné krabičky jsou pak další konektory pro připojení například klávesnice, myši a dalších periférií. Po spojení již na monitoru máte zdánlivě klasické Windows 10, se kterými můžete pracovat běžným způsobem.

Microsoft (tisková konference 2015)
Microsoft Display Port

Vše vypadá tak, jako jste zvyklí ze svého tabletu či počítače. Nechybí ani spodní lišta nebo plnohodnotný multitasking. Pracovat navíc můžete nezávisle na monitoru a také telefonu. Jinými slovy můžete například vyřídit SMS zprávu skrze mobil a na monitoru nebude nic vidět. Opačně je samozřejmě možné nechat si zobrazit také přímé dění z displeje telefonu na velkém monitoru. Praktickou funkcí je možnost změnit displej telefonu v touchpad. Na cestách si tak například vystačíte jen s externí klávesnicí. Spojení Continuum bude navíc moci fungovat také bezdrátově (bezdrátově půjde spojit Microsoft Display Port s telefonem, nikoli Display Port s monitorem).

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Fero
,,bezdrátově půjde spojit Microsoft Display Port s telefonem, nikoli Display Port s monitorem" žiadam autora o vysvetlenie. Pretože tomu výroku nerozumiem.
jakub
Taková technická... umí displayport přenášet zvuk? Nebo to umí pouze HDMI.
Petr
Pujde prenest klasický obraz včetně zvuku z telefonu na obrazovku. Tj. to co mam na telefonu promítat? Děkuji.
pet
vzhledem k tomu ze tam nemaji fungovat aplikace plochu tak je to fraska..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze