Alcatel 3C přináší 6palcový displej za 3 tisíce korun

7
Alcatel 3C přináší 6palcový displej za 3 tisíce korun
  • Novinka přináší do nejnižší kategorie velký displej s poměrem 18:9
  • Ve výbavě se však výrazně šetřilo, je zde například jen 1 GB RAM
  • Chybí například tak běžná funkce, jako je LTE

Alcatel v letošním roce velmi výrazně obmění své portfólio. Zdá se však, že bude klást důraz především na levné telefony takřka bez výbavy. Důležité bude, jak naznačuje nejnovější Alcatel 3C, jak telefon vypadá a zda se řídí moderními trendy. Model 3C se paradoxně začne dříve prodávat než dojde k jeho veletržnímu představení. To proběhne až za měsíc v Barceloně. Nicméně novinka je tu a my si ji představíme.

Alcatel 3C přináší do té nejnižší kategorie velký displej s menšími rámečky a poměrem stran 18:9. Úhlopříčka se zastavila na 6 palcích, avšak rozlišení zůstalo při zemi. Jde o protažené HD, tudíž 1 440 × 720 pixelů. Nicméně při běžném používání by to nijak zásadně vadit nemělo. Displej zabírá 76 % čelní plochy a výsledkem je, že celkové rozměry telefonu odpovídají spíše běžným smartphonům s 5,5palcovými displeji. Samotný vzhled se snaží vypadat stylově a chlubí se například metalickými zády s odlesky. Na zadní stranu se dostala i čtečka otisků prstů.

Alcatel 3C

Velmi se šetřilo na hardwaru, kde operuje čtyřjádrový procesor od MediaTeku s taktem 1,3 GHz. Děsivá je však hodnota operační paměti, která činí pouze 1 GB. Tato hodnota bude pro pohodlné využívání velmi limitující. O něco lepší je to s úložným prostorem, kdy Alcatel 3C nabízí 16 GB a podporu paměťových karet. Systém obstarává Android 7.0 Nougat, zde tedy nic nečekaného. Hlavní fotoaparát přináší 8megapixelové rozlišení, softwarově je možné rozlišení zvýšit až na 13 megapixelů. Vystačit si dále budete muset pouze se záznamem videa v HD kvalitě. Čelní kamerka má 5megapixelové rozlišení.

Zásadní nedostatek nacházíme až v případě konektivity. Alcatelu 3C totiž chybí tak základní funkce, kterou je podpora rychlých dat LTE. Využívat tak budete muset Wi-Fi připojení, případně sítě 3G, které však na našem území příliš rozšířené nejsou a situace už se nijak zlepšovat nebude. Dlužíme vám ještě informaci o baterii, která má kapacitu 3 000 mAh a na nabíjení si vyčleňte takřka 4 hodiny.

Alcatel 3C se již nabízí na českém trhu ve třech barevných variantách – metalicky černé a modré s černým dotykovým panelem a zlaté s bílým panelem. Cena činí 3 199 Kč.

Alcatel 3C

Rozměry161 × 76 × 7,9 mm, 169 g
DisplejTFT IPS, 6" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 8321, 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
#TFS
1GB RAM rly? to si nekdo koupi? :D
Blue Sun
Blue Sun
Tohle je zcela zbytečný telefon. 2 GB by při dnešní náročnosti webu a softwaru měly být minimem.
marek
Mnohem šílenější je MediaTek MT8321 z roku 2014. Alcatel holt nově cílí jen na idioty.
Michal
Alcatel by se měl z ČR stáhnout, protože svými novými modely jen dělá ostudu kdysi slavnému jménu. Ještě před dvěma lety měl Alcatel některé super mobily, Ale to, co dělá nyní, by mělo patřit na rozvojové trhy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze