Aktuálně: T-Mobile varuje před podvodným útokem. Na co si máte dát pozor?

Aktuálně: T-Mobile varuje před podvodným útokem. Na co si máte dát pozor?
Fotografie: pixabay.com
  • Cílem útočníků je získat vaše přihlašovací údaje do aplikace Můj T-Mobile a následně platební údaje, číslo platební karty, účtu či další citlivá data
  • Podvod lze snadno identifikovat podle falešné e-mailové adresy odesílatele a zprávy týkající se vrácení přeplatku za služby

T-Mobile před pár minutami upozornil na aktuální phisingový útok. „Útočníci se snaží vylákat vaše přihlašovací údaje do aplikace Můj T-Mobile a následně platební údaje, číslo platební karty, účtu či další citlivá data,“ stojí v jeho prohlášení na sociální síti X.


Jak útok poznáte?

Podle informací, které operátor zveřejnil, lze útok okamžitě identifikovat podle falešné e-mailové adresy odesílatele a zprávy týkající se vrácení přeplatku za služby. Operátor důrazně varuje, abyste v žádném případě neklikali na přiložený odkaz a hlavně nevyplňovali údaje ke své platební kartě.

V případě, že jste narazili na podezřelou komunikaci, lze ji nahlásit na abuse@t-mobile.cz. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak probíhají online útoky, můžete vám vřele doporučit náš podrobný článek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze