Aktualizujte si iPad a iPhone na iOS 5.1. Co je nového?

33

Společně s uvedením nové generace tabletu iPad byla představena i nová verze operačního systému iOS. Aktualizovat můžete už nyní, je aktuálně dostupná i už i pro uživatele z České republiky. Chcete vědět, co je v iOS 5.1 nového?

Sotva byl představen nový iPad, tak už tu máme dostupnou aktualizaci iOS 5.1 pro stávající iPhony a iPady. Očekávali jsme, že nejprve přijde na řadu Amerika a Asie, a zbytek světa na ni bude pár týdnů čekat, ale překvapení je, že je dostupná už nyní a pro všechny. Aktualizaci můžete provést buď z počítače přes iTunes, nebo rovnou z telefonu. Změny v iOS 5.1 nejsou tolik zásadní, jak se očekávalo, jde spíše jen o drobná vylepšení. Nejvíce z ní budou profitovat pravděpodobně majitelé iPhone 4S. Update by totiž měl opravit problém s výdrží baterie.

Aktualizace na iOS 5.1

Změny v iOS 5.1 oproti 5.0.1 jsou následující:

  • Japonská jazyková mutace pro Siri. Pro našince nic důležitého, my bychom rádi češtinu :-).
  • Možnost mazání fotografií z Fotostreamu. Dříve tato možnost chyběla, šly smazat jen všechny najednou tím, že jste Fotostream vypnuli.
  • Přístup k fotoaparátu z uzamčené obrazovky. Dříve byla ikonka fotoaparátu na pohotovostní obrazovce dostupná až po dvojitém zmáčknutí klávesy pod displejem.
  • Označení všech rozpoznaných tváří v aplikaci Fotoaparát.
  • Nová verze aplikace Fotoaparát pro iPad.
  • Mixy Genius a Seznamy Genius pro odběratele služby iTunes Match.
  • Hlasitější a jasnější zvuk TV pořadů a filmů na iPadu.
  • Ovládání rychlosti přehrávání a skok o 30 sekund zpět v podcastech na iPadu.
  • Opravy chyb, které ovlivňovaly výdrž baterie.
  • Oprava problému, který příležitostně způsoboval výpadek zvuku při odchozích hovorech.

Vyzkoušeli jste nový iOS 5.1. Co na něj říkáte? Narazili jste na nějaké chyby?

Diskuze ke článku
Jan
nemuzu prijit jak funguje to oznacovani tvari
Arnold
Otázkou je, mám aktualizovat iPhone ? Dá mi to něco ?
Honzikovo.info
Všiml jsem si, že odstranili další problém, který jsem s 4s měl. Pokud používáte přístup do eKonta přes mobil, tak zpráva už nezmizí sama za 10 vteřin, ale čeká, dokud nezmáčkete Přijmout / Zavřít. To mi dost vadilo, protože jsem někdy nestihl opsat certifikační kód.
Vojta P.
Ahoj, pri zahajeni aktualizace na 5.1 se mi porad objevuje chyba "An error occurred downloading IOS 5.1 " .pres Itunes pak, ze nemuze dosahnout spojeni s serverem. jeste nekdo se s tim setkal? popripade, nevite nekdo prosim, co s tim?
dekuji, Vojta

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze