Apple iPhone 4S má problémy s výdrží baterie: známe příčinu

10

Pokud patříte mezi nedočkavce, kteří si iPhone 4S pořídili hned, jak se objevil na trhu, možná také kroutíte hlavou nad špatnou výdrží telefonu. Baterie se totiž vybíjí až nepříjemně rychle a podle informací z internetu rozhodně nebudete jediní. Existuje však velmi jednoduché řešení, které zlepší výdrž iPhonu o několik desítek procent na standardní úroveň.

Problém se podle všeho skrývá v menším bugu samotného operačního systému iOS 5, nikoliv hardwaru přístroje. Ze serveru iDownload se naštěstí začal šířit tip, který tento neduh odstraňuje. Jediné, co potřebujete udělat, je zabrousit do nastavení telefonu, najít položku Nastavení časového pásma a vypnout ji.

TIP! Přečtěte si více o přístroji iPhone 4S.

„Vyzkoušeli jsme tuto metodu na čtyřech rozdílných iPhonech, a to jak generace 3GS, tak 4 a 4S. Všechny poté vykazovaly značně zvýšenou výdrž,“ píše se na serveru iDownload.

Jedinou vychytávku, kterou při vypnuté aktualizaci časového pásma ztrácíte je automatická změna času v případě překročení hranic časového pásma, což je malá oběť za výrazně zvýšenou výdrž baterie. U mnohých se při běžném používání zvýšila životnost až na 60 hodin, což jsou skoro tři dny nepřetržitého nenáročného provozu. Uvedený postup vyzkoušíme co nevidět i my u našeho redakčního iPhonu 4S. Jak jste na tom vy? Zaznamenali jste zhoršenou výdrž?

Zdroje: slashgear.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Radim
Tak jsem to změnil a uvidíme. Mně ta časová pásma stejně nikdy pořádně nefungovala na žádném mobilu, třeba služební Nokia mi stále ukazuje anglický čas, tak je kolikrát potřeba to stejně změnit manuálně.
Tomáš
právě jsem se dopoledne divil, jak se rychle vybíjel i přes noční nabíjení, tak uvidím po vypnutí pásma.
Sategi
Som vcera automaticke nastavenia casoveho pasma zmenil a ziaden pokrok...baterka mi vydrzi menej nez jeden den bezneho pouzivanie..To oproti 2-3 z iphonu4 vazna tragedia
ToMMy
Lidi, chci si koupit nový iPhone 4s, měl jsem všechny verze kromě té uplně první ( 2G ). U iPhone 4 mi baterie vydržela intenzivnější používání v práci takže 8 hodin provozu ( internet, hry, sms, volání ), přišel jsem z práce a mobil měl půl hodiny na nabíječce abych sním vydržel do večera, chtěl bych se zeptat jak to nejspíše bude u nového iPhone 4s, vydrží mi baterie alespoň těch 8 hodin zábavy a komunikace ? Předem děkuji za odpovědi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze