Aktualizace Android Wear: podpora GPS a hudba offline

Speciální verze operačního systému pro nositelná zařízení, Android Wear, dostává významnou aktualizaci. Ta například umožní využívat čip GPS nebo poslouchat hudbu offline bez nutnosti spojení s telefonem.

Nástup chytrých hodinek nás teprve čeká. Google je však již připraven a vytvořil jednotnou platformu, kterou nazval Android Wear. Právě ta nyní dostává jednu z významnějších aktualizací. První novinkou je podpora GPS. Snadno tak na hodinkách, které jej mají, můžete sledovat trasu při vaší jízdě na kole nebo běhu, aniž byste museli vytahovat telefon. Podporu GPS nabízejí například chytré hodinky Sony SmartWatch 3, které se u nás již brzy začnou prodávat.

TIP! Vyzkoušeli jsme Android Wear na hodinkách Samsung Gear Live

Android Wear

Další novinka se týká poslechu hudby. Tu můžete nahrát přímo do hodinek a následně ji poslouchat bez spojení s telefonem. Novinkou je totiž podpora připojení sluchátek skrze Bluetooth. Při sportovní činnosti tak u sebe telefon vůbec nebudete muset mít. Postupně také přibývají aplikace v obchodě Google Play a Google se rozhodl vše zpřehlednit. Připravil proto osm nových kategorií, kde najdete pouze aplikace pro chytré hodinky.

Aktualizace se postupně rozšíří na všechny hodinky, které využívají Android Wear. Jedná se o již zmiňované Sony SmartWatch 3, ale také LG G Watch R, Motorola Moto 360, Asus ZenWatch a Samsung Gear Live.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze