Hodinky Motorola Moto 360 naživo: jsou stylové, ale nevydrží dlouho

32

Motorola pasuje své Moto 360 do role nejkrásnějších chytrých hodinek na trhu. Jsou i ve skutečnosti tak elegantní, jako na renderech? Jaká je výdrž baterie a jak se používá kruhový displej? To vše prozradí naše podrobné první dojmy a samozřejmě i videopohled. Hned však můžeme prozradit, že se nám hodinky skutečně líbí.

Motorola Moto 360 jsou považovány nejen kvůli svému inovativnímu kruhovému displeji za nejkrásnější chytré hodinky a i my jsme byli namlsaní z krásných renderů, na kterých vypadají hodinky bez nadsázky luxusně a nasadily hodně vysokou laťku. A naživo hodinky nezklamaly, jsou opravdu elegantní a pohledné, kýžený wow efekt se ale nedostavil a mírně zaostaly za očekáváními. Nečekejte žádné okrasné prvky, hodinky působí poměrně nenápadně, až minimalisticky. To je ale pro mnohé jejich největší plus.

Motorola Moto 360

Celkové rozměry jsou příjemně kompaktní a i díky kruhovému tvaru jde o jedny z nejmenších chytrých hodinek. Všimnout si lze především opticky trochu větší tloušťky necelých 12 milimetrů, na ruku však sednou velmi dobře a příjemně se nosí. Matné pouzdro vyrobené z nerezové oceli je pevné a hodnotné, spodek hodinek je pak vyhotoven z lesklého kovu, ve kterém narazíme na malinké průzory pro měření tepu, které probíhá dobře, rychle a spolehlivěji, než u konkurenčního Samsungu. Korunka, kterou stiskem aktivujete displej, se ovládá dobře a je snadno přístupná.

Zaslouženou pozornost si však zaslouží zejména displej, který činí hodinky tak neobvyklé. Jako jedny z mála totiž Motoroly používají kruhový displej a díky tomu dobře imitují klasické hodinky, přesto je na první pohled jasné, že je něco jinak v momentě, kdy se displej rozsvítí. S rozlišením 320 × 290 pixelů a úhlopříčkou 1,56 palce je dostatečně jemný, vyzdvihnout lze také dobrou čitelnost na slunci, kvalitní barvy a výborné pozorovací úhly. Při aktivaci displeje je vidět, že nezabírá celou přední stranu hodinek, na spodní straně je useknutý.

Motorola Moto 360 – první dojmy

O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass, které je na okraji efektně zkosené, což dodává hodinkám na eleganci. Mezi chytrými hodinkami je poměrně unikátní funkce automatické regulace jasu displeje. Aktivovat lze i speciální Ambient screen režim. Displej hodinek se pak nevypíná a s minimálním jasem a ve speciálním zobrazení ukazuje čas i notifikace, v momentě nové události pak hodinky zavibrují a rozsvítí se. Motorola se snaží maximálně spořit energii, a pokud tak například hodinky díky akcelerometru poznají, že jsou orientovány displejem dolů, displej se zcela vypne.

I přesto však výdrž baterie s kapacitou 320 mAh není dobrá a hodinky musíte při běžném používání nabíjet každý večer. Vypnutím Ambient Screenu lze výdrž trochu prodloužit, na dva dny se ale s připojeným mobilem nedostanete. Zde má konkurence navrch. Motorola se snaží časté čerpání energie zpříjemnit bezdrátovým dobíjením. K hodinkám dostanete stojánek, do kterého stačí hodinky položit a je hotovo. Elegantní, rychlé, pohodlné. Díky standardu Qi by mělo být možné nabít hodinky i z nabíječek pro telefony.

Srovnání se Samsungem Gear 2

Hodinky potěší také voděodolným a prachuvzdorným tělem s certifikací IP 67 a kromě měřiče tepu i pedometrem, díky kterým lze hodinky ve spojení s telefonem dobře používat pro měření fitness aktivit. Hodinky se prodávají pouze s koženými pásky ve třech variantách, které lze kombinovat s tmavým nebo světlým pouzdrem hodinek. Později bude možno hodinky za příplatek zhruba 2 tisíce Kč koupit i s kovovým páskem. Můžete však použít i svůj vlastní 22milimetrový, výměna není příliš složitá.

Hodinky se nabíjí jednoduše a elegantně – bezdrátově.

Zatímco hardwarově jsou hodinky poměrně unikátní, systém Android Wear už známe a několikrát jsme vám jej ukazovali v jiných článcích. Po spárování s jakýmkoliv kompatibilním telefonem s Androidem 4.3 a novějším a nainstalování ovládací aplikace vám do hodinek začnou chodit notifikace z podporovaných aplikací a samozřejmě také novinky z Google Now, vše uspořádáno do karet, kterými můžete listovat.

Motorola Moto 360

Ovládání chce zvyk, zpočátku budete v gestech tápat. Pomocí samostatné aplikace od Motoroly si můžete upravovat designy ciferníků hodinek, které poté měníte přímo na hodinkách, upravit si váš profil pro fitness aktivity nebo zjistit, kde jste si hodinky zapomněli. Škoda, že je vše tak roztříštěné a nelze veškeré nastavené provádět v jedné aplikaci. Systém Android Wear v hodinkách reaguje dobře na dotyky, kruhový displej ovládání nijak neztěžuje, systém s ním ostatně už počítá a například texty notifikací jsou zobrazeny uprostřed. Systém je poměrně plynulý a spolehlivý, občas si lze ale bohužel všimnout záškubů a sekaných animací, je to ale spíše výjimečné.

Ovládací aplikace od Motoroly
Ovládací aplikace Android Wear
Aplikace pro Android Wear

Motorola Moto 360 jsou momentálně nejhezčí chytré hodinky, které si můžete koupit. Mají neobvyklý a přitom povedený kruhový displej, elegantní, kompaktní a zároveň hodnotné tělo a i když neobsahují tolik funkcí, jako konkurenční hodinky od Samsungu, nabízejí vše podstatné. Špatná je naopak výdrž na jedno nabití. Pokud vám to ale nevadí, za 6 500 tisíce korun získáte velmi elegantní hodinky, které vypadají klasicky, míří ale do budoucnosti.

Diskuze ke článku
Rudolf
V mojich hodinkach mi vydrzi bateria cca 10 rokov
Stano
S tou baterkou je to skoda, Gear prvej generacie pri nenarocnej praci utiahnem aj na 3,5 dna
Chcem sa opytat ako je to s fit funkciami ? Na gear sa da dat super turistika, kde mi meria cas, vzdialenost a vysku kde sa nachadzam ... ide to aj tu ? Dakujem
nikos
sou krasne ... cena je paradni ... boze lidi tak se proste naucite kazdy vecer si ty hodinky do postele sundat a polozit na nabijecku a hotovo. Tak jak jste se naucili plno jinych slozitejsich veci tak i tohle zvladnete ... opravdu to neni nic tak strasneho. Za vzhled a cenu si tyhle hodinky zaslouzi chvalu.
tom
Když už to má bezdrátové nabíjení, tak je snad jedno, jestli to položím do doku nebo jenom tak na stůl...
Horší je to se Samsungem a jejich adaptérama :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze