Chytré hodinky LG G Watch R na naší ruce: první dojmy

LG je druhým výrobcem, který představil chytré hodinky s Android Wear s originálním kulatým displejem. A na rozdíl od Motoroly šlo ještě dál a zkusilo moderní funkce zabalit do velmi klasického designu, dokonce s imitací ciferníku. Jaké jsou nové G Watch prozradí naše první dojmy, videopohled a fotogalerie.

Hodinky jsou kulaté. Alespoň ty klasické. Tak tomu vždy bylo, ale se vzrůstajícím trendem chytrých hodinek si musíme postupně zvykat na hranatá a rozměrnější zařízení. Několik výrobců se ale nyní zkouší vrátit zpět ke kořenům a ukazují chytré hodinky s kulatým designem i displejem. Kromě Motoroly s očekávanými hodinkami Moto 360 je to LG, které brzy po svých prvních G Watch, které jsme už vyzkoušeli, přispěchalo s kulatou variantou.

LG G Watch R – první dojmy z IFA 2014

Hlavní otázka je jasná. Jak vypadají v reálu? Dobře, ale rozhodně ne tak skvěle, jako na renderech. Hodinky jsou hodně masivní a na první pohled je vidět, že nejde o nějakou propracovanou švýcarskou práci a lze snadno poznat, že ciferník kolem hodinek je falešný. Na druhou stranu hodinky opravdu nemají ambici nahradit klasické ručičkové hodinky za desítky a stovky tisíc, a tak bychom to nevnímali jako problém.

Proti klasice neobstojí, jako chytré ale vypadají dobře

Pokud se díváme na hodinky v kategorii chytrých, vypadají dobře, elegantně a ze všech konkurentů nejklasičtěji. Neztratíte se s nimi ani ve společnosti. Na pravém boku je výrazné tlačítko, které se velmi dobře tiskne. Tím se hodinky probudí a displej rozsvítí. Díky P-OLED technologii je však displej aktivní pořád a hodinky ukazují dobře čitelný čas se ztlumeným jasem.

LG G Watch R

V praxi bylo trochu neobvyklé (a oproti Motorolám Moto 360 obtížnější) ovládání kulatého displeje. Ten je totiž poměrně hodně zapuštěný pod obrubu s imitací ciferníku a gesta, na kterých je Android Wear založen, se neprovádí tak dobře, jako když je sklíčko displeje navrchu a nic kolem něj není.

Displej je dobře čitelný, je není příliš praktický jeho kulatý tvar, vždy vidíte popisek pouze aktuální nabídky, v dolní a horní části jsou popisky většinou useknuté a musíte scrollovat. Displej není z největších, ale postačí. Vzhledem k poměrně masivnímu tělu hodinek ale působí malým dojmem. Nabízí úhlopříčku 1,3 palce a jemné rozlišení 320 × 320 pixelů.

Měřič tepu, voděodolnost a vlastní pásky

Srdcem hodinek je procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz a 512 MB RAM. Tyto hodnoty budou bohatě stačit pro běh operačního systému Android Wear, což je speciální verze pro wearables. Hodinky G Watch R budou kompatibilní se všemi telefony s Androidem 4.3 Jelly Bean a novějším. Interní paměť pojme až 4 GB dat, k dispozici je též měřič tepu.

Se speciálními aplikacemi budou LG G Watch R moci měřit vaše aktivity a to včetně srdečního rytmu. Pro každodenní použití LG hodinky vybavilo certifikací IP67 a hodinky tak vydrží až 30 minut v hloubce jeden metr pod vodou. Nerozhází jen ani prach. O přísun energie se postará baterie s kapacitou 410 mAh. Hodinky si pomocí vlastního pásku můžete přizpůsobit obrazu svému a s koženým páskem vypadají elegantně a i celkem hodnotně.

Porovnání se Samsungem Gear 2

LG G Watch R jsou určitě zajímavým počinem a ukázkou, že i LG umí vyrobit hodinky s kulatým displejem. Nevypadají vůbec špatně a co nejvíce se snaží imitovat ty klasické, v tom je ale trochu problém. LG možná nemuselo imitovat ciferník, který zbytečně brání k pohodlnějšímu přístupu k displeji a hodinky trochu zmenšit. Pokud však máte zájem o chytré hodinky, ale máte rádi klasiku, jsou hodinky od LG jedinou volbou.

O dostupnosti hodinek na českém trhu doposud není rozhodnuto. Pokud by však cestu hodinek do ČR posvětilo, budou se prodávat za zhruba 6 až 7 000 Kč.

parametr LG G Watch R
displej P-OLED 1,3 palce
rozlišení displeje 320 × 320
procesor Qualcomm Snapdragon 400 1,2 GHz
operační systém Android Wear
zvýšená odolnost ano – IP67
operační paměť 512 MB
interní paměť 4 GB
baterie 410 mAh
Diskuze ke článku
Joey
Když se ten textilní pásek vede pod víčkem hodinek na kterém je měřič tepu, jak si ten tep změřím?
Honza
Reálné fotky jsou proti renderu LG hrůza. Cirkus Kludský edition. Rámeček okolo ciferníku vypadá strašně lacině. Co je ovšem velehnus, je imitace modrého nádechu antireflexní vrstvy, jakou mají safírová skla.

http://cdn1.vox-cdn.com/entry_photo_images/10658264/vs09-04_1016s_verge_super_wide.jpg
Pavel
Jak může mít displej rozlišení 320x320 pixelů, když je kulatý?
sy35
Už zase ciferník? Ta jeho "imitace" mě dorazila, jaká obruba? Hodinky mají lunetu, ne žádnou obrubu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze