Adidas chystá sluchátka se solárním dobíjením

Adidas chystá sluchátka se solárním dobíjením
Fotografie: Adidas
  • Hlavový most je potažen speciálním nástřikem
  • Ten dokáže generovat elektřinu i při nízkých úrovních osvětlení
  • Výdrž sluchátek tak může dosáhnout až 80 hodin

Solární dobíjení drobné elektroniky už dlouho není žádné sci-fi. S dostatečně velkým, avšak stále mobilním panelem můžete nabít telefon nebo notebook, řada hodinek také prodlužuje výdrž na nabití pomocí slunečních paprsků a podobné experimentování se odehrává i u sluchátek. O podobný přístup se není pokusí i Adidas.

Adidas RTP 02 Sol

Ten vzal svůj starší model sluchátek RTP-01 přes hlavu a přes uši, která nabízela standardní dobu reprodukce 40 hodin, a přidal k nim solární panel, který prodlouží výdrž na dvojnásobek. Hlavový most je vyroben z vysoce flexibilního materiálu Powerfoyle s články od švédské společnosti Exeger zabývající se solárními technologiemi. Materiál solárních článků lze sítotiskem nanášet na plast, což umožňuje širokou škálu aplikací: od zdí přes automobily až po spotřební elektroniku. Na rozdíl od starších typů solárních článků, které potřebují silný a stálý zdroj přirozeného světla, se Powerfoyle může nabíjet za různých světelných podmínek. Podle výrobce by pro generování proudu mělo stačit i umělé osvětlení v místnosti.

Adidas RTP 02 Sol

Že se stále bude jednat spíše o výpomoc než o náhradu konvenčního řešení naznačuje USB-C pro nabíjení. Mezi další výbavu patří krytí IPX4, tlačítka pro ovládání přehrávání a také indikátor, který pomůže najít nejlepší světlo pro dobíjení. Sluchátka se začnou prodávat 23. srpna s cenou 229 dolarů, tedy asi 6,5 tisíc korun po započtení české DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze