Acer rozšíří i svou nabídku herních notebooků

2
Acer rozšíří i svou nabídku herních notebooků
  • Acer dnes představil dvojici notebooků ze série Predator, které se zaměřují na hraní
  • Triton 700 zaujme netradiční konstrukcí a obřím výkonem
  • Helios 300 je o poznání umírněnější, ale také dostupnější

Triton 700

Zajímavějším z dvojice je Predator Triton 700, který upoutá pozornost na prvním pohled. V hliníkovém těle s ostře řezanými tvary o tloušťce 18,9 mm se skrývá nová grafika 10. řady od NVIDIE, SSD, ale také procesor Intel Core i7 Kaby Lake. Vše je tak bezpečně připraveno pro připojení virtuální reality. S hmotností 2,6 kg přijde v jediné velikosti s 15,6" Full HD IPS displejem.

Triton 700

Acer se snaží vystoupit z řady za každou cenu a mění i běžné rozložení ovládacích prvků. Těžko byste třeba na bližší straně hledali touchpad. Tam se nyní posunula plnohodnotná mechanická klávesnice s programovatelným podsvícením. Nad ní se netradičně nachází prosklená plocha, skrz kterou vidíte aktivní chlazení, konkrétně ventilátor AeroBlade 3D. Tato plocha může být rovněž využita jako touchpad. Jen těžko si ale představit, že půjde o pohodlné řešení. Bez myši se s tímto notebookem asi neobejdete.

Paměť RAM se pak může vyšplhat až na 32 GB DDR4 2 400 MHz. Notebook vás nezklame ani konektivitou. Najdete tu Thunderbolt 3, díky kterému nebude problém ani připojení dvojice 4K monitorů. Samozřejmostí je dvojice USB 3.0 konektorů, jeden USB 2.0, HDMI 2.0, DisplayPort a dokonce i ethernet.

Pokud máte rádi váš stroj pod kontrolou, Acer pro vás připravil software PredatorSense, díky kterému upravíte podsvícení klávesnice, klávesové zkratky nebo rychlost otáček ventilátoru. Acer Predator Triton 700 bude dostupný již v srpnu za cenu od 3 399 € (cca 110 tisíc korun).

Helios 300

Mnohem dostupnější má být druhý z představených notebooků v řadě Predator. Ačkoliv si také neodpustí lehce netradičně řezaný tvar konstrukce, vypadá mnohem umírněněji. Červené doplňky, logo Predator a použité komponenty pak dávají znát, že máme co do činění s herním notebookem. Na rozdíl o dražšího bratříčka přijde ve dvou velikostech – na výběr dostanete z 15,6" nebo 17,3" Full HD IPS displejů.

Helios 300

V tomto případě se bude konfigurace výrazně lišit a vy tak dostanete na výběr z celé škály možností. Procesorem bude buď Intel Core i7 nebo i5 Kaby Lake. Na cenu bude mít vliv i grafika, na výběr dostanete z NVIDIA GeForce GTX 1060 a 1050 Ti s možností přetaktování. Výkon doplní až 16GB DDR4 paměť RAM. Ani zde nechybí SSD rozšířené o 1TB HDD. Výhodou je možnost navýšení pamětí RAM až na 32 GB a rovněž výměna úložiště.

Narazíte zde na moderní port USB-C, dále pak USB 3.0, starší USB 2.0 a HDMI 2.0. Rovněž tento notebook nabízí připojení ethernetového kabelu. I zde pak potkáte chladící systém AeroBlade 3D (u vybraných modelů), na prosklený průhled však zapomeňte. Software PredatorSense vám však dá do rukou nástroje pro monitorování systému a přetaktování komponent.

Acer Predator Helios 300 bude dostupný v srpnu za cenu od 1 199 € (cca 39 tisíc korun).

Monitory Predator

Vedle dvou nových modelových řad notebooků jsme se dočkali rovněž představení dvou herních monitorů s nálepkou Predator. Oba se pyšní velikostí 27". Predator X27 se navíc chlubí technologií NVIDIA G-SYNC HDR a 4K rozlišením, odezvou 4 ms, jasem 1 000 nitů a obnovovací frekvencí 144 Hz. Oproti tomu Predator Z271UV se může chlubit „pouze“ WQHD rozlišením (2560 × 1440 px), ale to na zakřiveném panelu s bezrámečkovým designem.

Monitory Predator
X27 (vlevo) a Z271UV

Oba monitory nabízí také technologii sledování pohybu očí Tobii.

Diskuze ke článku
Jab
Kolem 50 tisíc se dají sehnat MSI a Asus ROG s geforce 1070 a váhou kolem 2,6 kg. Imho ten Triton 700 asi pravdu nebude pro náš trh. Páč tady by to nikdo nekoupil.
verva
Mám už pomalu dva roky herní noťas od aceru a mohu jen chválit. Zatím jsem rozjel každou hru na nejvyšší grafiku a zatím drží bez známky nějakých problému. Snad jen u herních noťasů musíte počítat, že je třeba mít stále připojené na šťávu, protože výdrž baterie není jejich silná stránka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze