Acer Iconia Tab A500: další tablet se hlásí o slovo

Acer jako výrobce elektroniky určitě netřeba představovat, ovšem jeho angažmá na poli mobilních telefonů je zatím spíše sporadické. Ani Acer nechce zůstat pozadu co se týče posledního trendu na poli elektroniky, tabletů a připravuje tak svůj 10" tablet se systémem Android.

Tip: sledujte spolu s námi aktuální živé zpravodajství z veletrhu CES 2011 v Las Vegas

Acer Iconia Tab A500 – prohlídka na MWC 2011

Acer Iconia Tab A500 přichází s výkonným hardwarem, který se odráží v přítomnosti moderního dvoujádrového procesoru s čipsetem Tegra 2 od NVIDIE. O svižný chod i několika souběžně náročnějších aplikací se postará 1 GB paměť RAM. Méně radostnou zprávou je fakt, že do prodeje vstoupí novinka s Androidem ve verzi pouze 2.2 Froyo. Nejedná se však o stoprocentně potvrzenou informaci a je možné, že se nakonec rovnou dočkáme verze 3.0. Velikost dotykového displeje nasvědčuje, že se nebude jednat o žádného střízlíka. Nabídne totiž úhlopříčku 10" a rozlišení 1280 x 800 bodů, s pozorovacími úhly až 80 stupňů.

S daty novinka udržuje velice přátelský vztah, nabídne totiž podporu nejmodernější technologie LTE. Dále budou přítomny Wi-Fi, Bluetooth. Co se týče zastoupení konektorů, spatříme menší zajímavost v podobě přítomnosti hned dvou typů USB konektorů, jednak MicroUSB konektoru, a poté klasického velkého USB konektoru. Tato kombinace je na tabletech s Androidem vzácností a signalizuje zřejmě možnost připojit různá zařízení pomocí funkce USB host, kterou nabízí například některé Nokie se Symbianem (N8, C7 a další). Multimediální výstup bude zajišťovat konektor Mini HDMI.

Tablet ale myslí i na pořizování momentek, nabídne totiž hned dva fotoaparáty. Jeden s rozlišením 5 MPx se nachází na zadní straně, druhý fotoaparát určený pro videohovory s rozlišením 2 MPx nalezneme nu displeje na přední straně. Ohledně dostupnosti zde visí jeden velký dotazník. Tablet do Aceru je zatím určen pro amerického operátora Verizon, takže první zákazníci jej mohou zakoupit za velkou louží. Zda se rozšíří i do Evropy, případně jiných kontinentů, prozatím není známo.

TIP! Přečtěte si články o zajímavých nových tabletech z Las Vegas:

preview Motorola má svůj tablet: XOOM s Androidem 3.0

preview VIZIO: dva černí koně s Androidem

preview Nové tablety Asus Slate a Eee Pad útočí

recenze Samsung Galaxy Tab: příjemný společník

preview Apple iPad

Zdroje: unwiredview.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze