Nové tablety Asus Slate a Eee Pad útočí

Asus se postaral o pořádný rozruch díky představení nových tabletů s různými konstrukcemi i operačními systémy. Nové řady dostaly název EEE Pad a Slate a čítají čtyři různé tablety. Podívejte se, jak vypadají a co umí.

Asus Eee Pad MeMo

První z těchto tabletů nabídne 7" dotykový displej s dostatečným rozlišením 600 x 1024 bodů. Příjemným zjištěním je, že novinka nabídne silný výkon díky přítomnosti dvoujádrového procesoru o frekvenci 1,2 GHz s čipsetem Qualcomm 8260. Operační systém by měl zastoupit Android, pravděpodobně verze 3.0 Honeycomb.

Fotografické schopnosti nového tabletu demonstruje fotoaparát na zadní straně s rozlišením 5 MPx a přisvětlovací diodou a dále pak přední 1 MPx kamera určená pro videohovory. Jak jsem zmínil výše, vysoký výkon přináší podporu přehrávání full HD videií, což jistě využijete i díky HDMI konektoru. Závěrečným překvapením je pak přítomnost stylusu pro kapacitní displeje. Novinka by se měla do prodeje dostat letos v červnu, za cenu pohybující se v přepočtu v rozmezí 9 - 11 000 Kč.

Asus Eee Pad MeMo

Asus Eee Slate EP121

Dále přichází na řadu těžká váha, tablet s operačním systémem Windows 7, který svými rozměry může konkurovat nejednomu netbooku. Nabídne totiž velký 12" dotykový displej o rozlišení 800 x 1200 bodů s technologií IPS, která se vyznačuje hlavně výbornými pozorovacími úhly. Samotný výkon dvakrát podtrhuje přítomnost procesoru i5 Core, což by čekal asi málokdo. I další parametry se nesou v reakcích "wow", konkrétně například paměti RAM mají technologii DDR3 a kapacitu 2 GB nebo 4 GB. Úložné prostory zajišťuje moderní médium typu SSD o velikosti 64 GB.

Asus Eee Slate EP121

Přední strana patří 2 MPx fotoaparátu a na bocích nalezneme dva USB porty 2.0 spolu s HDMI konektorem. Dotykový panel obsahuje WACOM digitizer pro práci s již dodávaným stylusem. Novinky se dočkáme již v prvním kvartálu letošního roku, přičemž do prodeje vstoupí dvě varianty. Jedna s 32 GB SSD diskem a 2 GB RAM pamětí, jejíž cena se bude pohybovat kolem 18 000 Kč a druhá verze obsahující 64 GB SSD disk a 4 GB RAM bude stát kolem 22 000 Kč.

Asus Eee Slate EP121

Asus Eee Pad Slider a Asus Eee Pad Transformer

Poslední dva tablety budou plně v režii operačního systému Android. První z nich, Asus Eee Pad Slider, je dominantní díky své výsuvné hardwarové QWERTY klávesnici, která je napevno vestavěná v těle přístroje. Obě zařízení disponují stejnou architekturou procesorů NVIDIA Tegra 2, které deklarují plynulé přehrávání HD videií (1080p). Zůstaly zachovány i dotykové displeje s technologií IPS o rozlišení 800 x 1280 bodů a úhlopříčce 10". I pohotovostní výdrž dosahující 16 hodin je velice slibná.

Asus Eee Pad Slider má výsuvnou QWERTY klávesnici, 5 MPx fotoaparát s LED diodovým bleskem a navíc i přední kameru. Obě zařízení obsahují USB porty i HDMI výstup. Do prodeje by se měly zařízení dostat v průběhu května, v cenové relaci dle konfigurace od 9 do 13 600 Kč.

Asus EEE Pad Slider

Asus Eee Pad Transformer obsahuje rovněž hardwarovou QWERTY klávesnici, která je však v tomto případě odnímatelná, což aspoň dle mého znamená velkou výhodou a především úsporu celkové hmotnosti přístroje.

Asus Eee Pad Transformer
Zdroje: phonearena.com, ces2011.asus.com
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze