VIZIO: dva černí koně s Androidem

Společnost VIZIO je v našich končinách zatím velkou neznámou. Tato firma se totiž specializuje na výrobu televizorů a systémů domácího kina, a proto bylo celkem překvapení, když na veletrhu CES 2011 představila hned dvojici mobilních přístojů. Jak vypadá nový tablet a jeho menší dvojče - smartphone?

iPad odstartoval doslova šílenství po tabletech. V první chvíli se předpokládalo, že se tohoto trendu chytnou jen někteří výrobci, již teď je však jasné, že tabletů bude víc než si umíme představit. Malý seznam zatím obsahuje firmy Apple, Samsung, Toshiba, Research In Motion (BlackBerry), Panasonic, Asus, HP nebo Motorola a nyní se k nim přidává VIZIO, které má vcelku vysoké ambice. Na trhu jsou však zatím jen dva hlavní rivalové - Apple iPad a Samsung Galaxy Tab a dle mého to je hlavní důvod toho, že jsou prodeje tak vysoké. Až bude trh zahlcen tolika modely a značkami, prodeje budou určitě trochu jiné a záležet bude na každém detailu. Ale zpět ke společnosti Vizio a jejím dvěma novým přístrojům.

TIP! Přečtěte si recenzi Recenze Samsung Galaxy Tab: recenze příjemného společníka

Vizio tablet a smartphone

Jako první se podíváme na nový smartphone, který nese jméno VIZIO VIA Phone. Designově se nejedná o obyčejnou černou placku a má určitě čím zaujmout. Displej má úhlopříčku 4", nad displejem nalezneme čočku kamery a druhou čočku pak nalezneme na zádech přístroje. V přístroji poběží operační systéme Android v zatím neznámé verzi s osobitou grafickou nadstavbou UI, který bude poháněn procesorem o taktu 1 GHz. Další známé parametry jsou WiFi, Bluetooth, GPS, slot na microSDHC karty, HDMI výstup nebo schopnost přehrávat HD video, které bude pravděpodobně umět i natáčet.

VIZIO VIA Phone a VIA Tablet

VIZIO VIA Tablet je jméno nového tabletu z dílny VIZIO, který přináší obdobnou výbavu jako VIZIO VIA Phone. Pohání ho také procesor s taktem 1 GHz a operační systém Android si prohlédneme na 8" kapacitním dotykovém displeji. Ve výbavě opět nechybí WiFi, Bluetooth, GPS, slot na microSDHC karty, HDMI výstup nebo schopnost přehrávat HD video. Vizio VIA Tablet navíc přináší 3 reproduktory. Ptáte se proč tři? Tři reproduktory mají zajistit stereo zvuk v poloze na výšku i na šířku, takže zvuk by měl být pokaždé skvělý. Na rozdíl od VIA Phonu však pravděpodobně nebude disponovat 3G konektivitou. Designově jsou si oba přístroje velmi podobné, a musím říct, že povedené, a liší se opravdu pouze velikostí.

Společnost VIZIO však na svou hlavní zbraň nezapomíná. Oba přístroje mají totiž zabudovaný IR vysílač a je tudíž možné je používat jako dálkové ovládání k různým přístrojům. VIZIO do nové řady televizorů a domácích kin integrovala službu Google TV a tato by pak měla perfektně spolupracovat s OS Andorid v představeném VIA Phonu a VIA Tabletu.

Další informace budou jistě dostupné později, takže nepřestávejte sledovat mobilenet.cz.

Zdroje: engadget.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze