Testujeme tablet Acer Iconia Tab A500: ptejte se nás

21

Redakčnímu testu tentokráte podrobíme tablet výrobce Acer - konkrétně model Acer Iconia Tab A500 s 32GB vnitřní pamětí a Wi-Fi. Dokáže vůbec alespoň trochu konkurovat jiným tabletům zvučnějších jmen? Na to vše se bude snažit v recenzi objektivně odpověď.

Tablet právě testujeme a již brzy se můžete těšit na recenzi. Pokládat své dotazy můžete v diskuzi pod tímto článkem (nebo přímo na naše emaily v sekci kontakty), na Facebooku i Twitteru.

Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda tablet obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenze. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového multimediálního tabletu.

Svět tabletů není v současné době pouze ve znamení silných značek Apple a Samsung, ale i jiní výrobci dokáží v tomto segmentu nabídnout svá želízka v ohni. Na recenzi jsme si proto zapůjčili tablet Acer Iconia Tab A500, který by mohl zákazník uvažující o pořízení tabletu brát v potaz. Testovaný Acer Iconia Tab A500 ve verzi 32GB a podporou Wi-Fi svojí vnitřní výbavou nijak zásadně nepokulhává za konkurencí. Přístroji o velikosti 260 x 177 x 13,3 mm dominuje dotykový 10.1 palcový TFT displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů (WXGA), který je schopen zobrazit 262 tisíc barev. Dostatečný výkon a svižní chod aplikací zajistí přítomný dvoujádrový procesor NVidia Tegra 2 s taktovací frekvencí 1 GHz a operační paměť RAM o velikosti 1GB.

Tablet Acer Iconia Tab A500

Tablet Acer Iconia Tab A500 můžete obohatit i o paměťovou kartu microSD, čímž získáte další spoustu GB navrch. Tablet dostal do výbavy i na zadní straně se nacházející 5MPx fotoaparát s automatickým zaostřováním a LED diodou. Kvalitnější hudební zážitek by měla obstarat dvojice stereoreproduktorů. Pro videohovory se dá využít přední 2MPx kamerka. Příjemným překvapením může být na levém boku se nacházející micro HDMI port a na pravém klasický USB port.

Acer Iconia Tab A500 disponuje USB i micro HDMI portem

Celé zařízení pracuje pod vedením operačního systému Android 3.1 Honeycomb. Prostředí působí na první pohled příjemně, intuitivně a je otázkou chvilky, kdy se začne člověk orientovat a pronikat do tajů Androida 3.1 Honeycomb šitého na míru tabletům. Důležitým parametrem, kterému budeme v recenzi věnovat pozornost bude výdrž Li-Pol baterie s kapacitou 3 260 mAh slibující výdrž až 10 hodin.

Acer Icona Tab A500 ve své ruce rozhodně pocítíte

Po rozbalení z úhledné tvrdé krabice na vás vykoukne "placka", která po první kontaktu dá jasně najevo, že tablet nebude pouhý plasťák, ale větší část bude ve znamení leštěného hliníku. Pohled na váhu 730 gramů to jasně potvrzuje. Zpočátku jsem byl mile překvapen z kvality provedení. Konstrukce působí kvalitně, zpracování se povedlo a prozatím nedochází k vyluzování nežádoucích zvuků. K ovládání přístroje neslouží na tabletu hardwarová tlačítka, ale vše lze snadno ovládat díky kontextovým tlačítkům na displeji. Displej s velikostí úhlopříčky 10,1 palců oceníte zejména při prohlížení internetu či sociálních sítích. Plynulé rollování, dostatečná velikost písma a výborná odezva na dotyk prstů vás vtáhne do světa tabletů. Podrobnější informace, zkušenosti, klady a zápory vám přineseme v připravované recenzi. Zatím se nás ptejte na vše, co vás zajímá.

Acer Iconia Tab A500 – videopohled

Acer Iconia Tab A500 zapůjčila společnost Sunnysoft, která jej také uvedla do prodeje www.sunnysoft.cz.

Tablet Acer Iconia Tab A500 právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi, na Facebooku i Twitteru.

Diskuze ke článku
pudl
všechny tyto placičky mají vesměs stejný procesor, stejnou paměť, velmi podobné vybavení a hlavně stejný software Android Honeycomb 3.0-3.1-3.2. Takže jestli je to Acer Iconia Tab A500,501, Samsung Galaxy 10,1, PackardBell Liberty Tab, HTC Flyer, Lenovo IdeaPad Tablet K1, či nový Archos - tak nedělám v nich zásadní rozdíly, a to na rozdíl od samsungáčských maniaků, kteří budou tvrdit, že ten jejich Galaxy je nejlepší. Starou belu hošani je nejlepší - všechny jsou si rovny, každý si najde majitele - je to podobné jako v tom Císařův pekař - pekařův císař = jeden umí to a druhý zas tohle a přitom všichni dělají totéž. Vypíchnout je však nutné provenienci japonskou - Sony Tablet S1 - to je věcička nad všemi těmito jmenovanými.
Akaji
ahoj redakce chci se jen zeptat jestli testujete Acera s novym Androidem 3.2 ktery pro nej vysel tenhle tyden
pridava hodne noveho a hlavne je tam znat velke zrychleni, takze pokud testujete s 3.1 tak je to test docela na hovno diky :)

2pudl nemas pravdu tenhle ma neco navic nez ostatni a to je plnohodnotne USB to beru jako velke velke plus oproti ostatnim muzes napojit mys, klavesnici, flashku, externi disk a dokonce vsechno najednou pres usb hub a to se vyplati :)
Michal
Dobrý den, velice by mne zajímala výdrž při přehrávání videa. Tzn. jak dlouho vydrží tento tablet na jedno nabití přehrávat video, než se vybije. Děkuji.
Jan
Dobry den chci se zeptat na prehravani filmu ve kvalite 720p nebo plne Full HD 1080p.. samozrejmne myslim tim zkomprimovane .. nemyslim plne full hd jako napr film ktery ma 12GB :D .
Dekuji moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze