Acer Iconia Tab 10: v tempu lehkých inovací

Deset palců je pro tablet podle mnohých tou správnou velikostí, která nabízí dostatek prostoru i potřebnou mobilitu. Acer ve svém přehledu novinek nezapomněl ani na tuto kategorii – sází přitom na fungující základ z minulých generací, ke kterým však přidal pár šikovných vylepšení. To znamená nejenom podporu technologie NFC, ale také vylepšení v oblasti displeje a ovládání.

Prvním z nich je například Android ve verzi 5.0. Ani ostatní parametry nevypadají špatně: desetipalcový IPS displej má rozlišení 1 920 × 1 200 pixelů a kryje jej sklíčko Corning Gorilla Glass ve čtvrté generaci.

Acer Iconia Tab 10 – první pohled z New Yorku

Co se vnitřní výbavy týče, máme zde starý známý procesor Intel Atom Z3735F (čtyři jádra, 1,83 GHz) a paměť RAM 2 GB. Co se vnitřní paměti týče, k dispozici budou tři varianty 16, 32 a 64 GB.

Zařízení má rozměry 260 × 176 × 9,7 mm a hmotnost 540 gramů. Blíže nespecifikovaná baterie slibuje udržet to všechno v chodu 7,5 hodiny. K další výbavě patří dvojice fotoaparátů s rozlišením 5 a 2 Mpx.

Fotky přímo z představení.

Mezi technické novinky, o kterých se tisková zpráva vysloveně zmiňuje, patří podpora technologie NFC pro snadnější nastavení a sdílení dat. Další speciality se týkají displeje: používá Zero Air Gap technologii (mezi displejem a krycím sklem není mezera se vzduchem; displej má mít stejně jako zbytek povrchu nějakou technologii proti ulpívání otisků prstů. Acer rovněž slibuje, že tablet je vhodný pro platformu Google Education. Acer tak plánuje jeho nasazení hlavně do vzdělávacího procesu.

Tento nový tablet je vybaven technologií Acer Precision Plus, která umožňuje tvorbu přesnějšího a rozmanitějšího obsahu. Tablety s technologií Acer Precision Plus mají citlivější dotykové senzory než ty, které se běžně používají u jiných tabletů. Umožňují studentům psát, kreslit a tvořit pomocí tužky nebo stylusu s jemnějším rozlišením pouhé dva milimetry.

Povrch je zdrsněný pro jistější úchop.

Tento tablet je vybaven také sadou kreativních a dotykových nástrojů Iconia Suite, které studentům zjednodušují plnění úkolů a přináší jim rychlý přístup k často používaným aplikacím pomocí intuitivních dotykových gest. Součástí sady Iconia Suite je aplikace EZ Note pro psaní poznámek, EZ Snap pro zachycení snímku obrazovky, EZ WakeUp pro probuzení tabletu gestem a miniaplikace EZ Gadget pro rychlý přístup k základním nástrojům.

Acer Iconia Tab 10 bude k dispozici v červenci za cenu od 7 990 Kč.

První dojmy

Na tiskové konferenci Aceru v New Yorku jsme si mohli tablet také krátce vyzkoušet. Tablet je plastový, ale je vyroben odolně. Zadní strana je pokryta texturou, která je tvrdá. Tloušťka tabletu není nijak ohromující, ale to vzhledem k ceně nevadí. Tablet váží trochu více, než je obvyklé, ale vynahrazuje to vyšší výdrží. Potěší i citlivost displeje, který je možné ovládat například obyčejnou tužkou nebo si jen tak kreslit.

Velmi dobře působí displej, jeho dosednutí na sklíčko bez vzduchové mezery je znát. Ani odolnost proti otiskům prstů není prázdná fráze, tablet je výrazně méně upatlaný, a to i po intenzivním používání coby vystavený exponát. Zajímavé jsou i úpravy v oblasti Androidu 5.0, například widgety běžící nad aplikacemi.

Technické parametry Acer Iconia Tab 10 (A3-A30)

Kompletní specifikace
Konstrukce260 × 176 × 9,7 mm, 540 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 10" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx
ChipsetIntel Atom Z3735F, CPU: 4×1,83 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2015, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze