Chromebook 514 od Aceru je kovový elegán za rozumný peníz

Chromebook 514 od Aceru je kovový elegán za rozumný peníz
  • V rámci veletrhu IFA představil Acer nový kovový Chromebook
  • Má podsvícenou klávesnici, skleněný touchpad i USB-C
  • Základní konfigurace vyjde na necelých 10 tisíc korun, připlácet se bude za dotykový displej

Acer si pro Berlín kromě dalších novinek připravil i Chromebook 514 s Chrome OS a rozumnou cenou. Základní varianta bude startovat na částce 9 990 Kč, což zní rozhodně zajímavě.

Zaujme už na první pohled kovovým zpracováním a tenkými rámečky okolo 14" IPS displeje, jenž se pyšní Full HD rozlišením a v doplňkové konfiguraci může být i dotykový, samozřejmě ale za příplatek. Pocit luxusu navozuje také skleněný touchpad s krycím sklem Gorilla Glass, který vídáme spíše u dražších notebooků. I zde jde o příjemný benefit, sklo je pro povrch touchpadu ideální materiál, prst navíc po jeho ploše snadno klouže.

Acer Chromebook 514

Chromebook dále zaujme slušnou výdrží až 12 hodin a navíc nechybí ani rychlé nabíjení. Z nabídky portů je k dispozici USB-C, které zároveň obstará i nabíjení, a klasické USB-A. Oba konektory by měly být ve dvou vydáních, vždy v kombinaci na obou bocích.

Samozřejmě nás zajímá i další výbava, respektive procesor a paměť. Zde je ovšem Acer skoupí na informace. Specifikace se budou lišit na základě trhu, od čehož se bude odvíjet i cena. Jakmile poznáme variantu pro tuzemský trh, článek o nové informace aktualizujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze