Průzkum: 89% majitelů iPhonu si koupí jeho další generaci

8

Ať si kdo chce říká o Applu co chce, jedno se výrobci upřít nedá. Má velmi věrnou klientelu a komunitu zákazníků, kteří si takřka jistě koupí jakýkoliv další produkt oblíbené řady.

Podle nyní konaného průzkumu si celých 89% majitelů iPhonu koupí i další generaci smartphonu (v tomto případě iPhone 5), a to dokonce bez toho, aby věděli, jak bude příští model vypadat a co nabídne. To je rozhodně velmi vysoké číslo, především pokud Apple srovnáte hned s druhým místem v žebříčku. Tam se usídlilo HTC se svými 39%, což je sice potěšující, ale naprosto nesrovnatelné.

Třetí místo zaujímá společnost Research in Motion (RIM), která ale zároveň podlehla zdrcujícímu odchodu zákazníků a poklesla z pěkných 62% na 33%. Abychom uzavřeli pětici nejlepších, přidáme poslední dva výrobce: Samsung se svými 28% a Motorolu s 25%. Nokia je až na šestém místě.

Pokud se podíváme zvláště na operační systémy, vede si Android nezávisle na výrobcích velmi dobře. Celých 55% dotázaných zůstane věrných zelenému robůtkovi. K tomu ale musíme připočítat dodatečných 31%, jež si jako svůj další smartphone nejspíše vyberou iPhone a ukousnou tak Androidu patřičný kus trhu.

TIP! Přečtěte si recenze na zatím poslední přírůstek do řady iPhonů - iPhone 4.

Ať se na průzkumy díváme z jakékoliv strany, Apple si vede neuvěřitelně dobře. Velký počet zákazníků plánuje na iPhone přejít v nejbližší době, naopak pouhých 10% se jej chce zbavit. Taková věrnost zákazníků je obzvláště v tak dynamickém odvětví, jako je výpočetní technika a telekomunikace, unikátní. Svědčí to také o vysoké kvalitě produktů Apple po hardwarové i softwarové stránce.

Zdroje: intomobile.com

Diskuze ke článku
nemy
no až vyjde iphone 5 bude stát 20 000kč a sgs2 bude za 10 000 a to budou asi tak stejně výkonný a samsung bude mýt stále lepší displej
Radim
Samozřejmě, co jiného si mají kupovat, nějaké napodobeniny z Koreje? Nemluvě o tom, že iPhone neztrácí tolik na ceně, takže ho možná koupíte za 20 tisíc, pak ho ale prodáte za 12 tisíc.

Kdo měl iPhone déle než 2 měsíce chápe, v čem je síla toho telefonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze