64GB microSD karta je na světě: Vyrobil ji KINGMAX

Výrobce KINGMAX představil první 64GB microSD kartu určenou pro řadu mobilních zařízení. Zpráva potěší všechny uživatele, kteří mají rádi techniku napěchovanou hudbou, videi či fotografiemi.

Výrobce KINGMAX patří k tradičním producentům nejenom pamětí do počítačů, ale i paměťových karet. Nyní si připisuje na svůj účet další "paměťový počin" v podobě 64GB microSDXC karty Class 6. Třída 6 by měla zaručovat plynulou rychlost čtění a zápisu minimálně rychlostí 48 Mbit/s. Použitím technologie "9 Stacked Die" (9 vrstev) se podařilo kapacitu 64GB vměstnat do rozměrů 15 x 11 x 1mm.

KINGMAX 64GB

Výrobce KINGMAX přichází s 64GB Micro SDXC kartou

KINGMAX do karty implementoval i technologii ECC ("Error Correction Code") pro zajištění spolehlivého přenosu dat. Ta je schopná detekovat a obnovit ztracená data během probíhajícího přenosu. Výrobce rovněž slibuje nízkou spotřebu energie a doživotní záruku.

Za jakou cenu a kdy přijde KINGMAX s touto paměťovou kartou na trh se prozatím neví. Více bychom se mohli dozvědět na nadcházejícím veletrhu COMPUTEX 2011, který proběhne ke konci příštího týdne v Taipei na Tchajwanu. Jak to bude s kompatibilitou? U většiny mobilních telefonů se setkáváme sice s podporou karet Micro SDHC, ale pouze do výše 32GB. Vyšší kapacita totiž doposud dostupná nebyla. U řady zařízení bude určitě možno 64GB MicroSDXC kartu použít, a to buď přímo nebo po updatu firmwaru. Určitě se však najde řada zařízení, které s takto velkou pamětí nebudou schopny operovat? Nezbývá, než si počkat na podrobnější informace.

Zdroje: phonearena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze