Google Home dostane menšího sourozence s přídomkem Mini

1
Google Home dostane menšího sourozence s přídomkem Mini
  • Google se chystá podle všeho představit s novými Pixely také menší Google Home
  • Home mini bude fungovat stejně jako jeho větší bratr, jen bude kompaktnější a značně levnější
  • Představení se máme dočkat již 4. října a těšit se můžeme hned a tři barevné varianty

Již 4. října se máme podle všeho dočkat představení druhé generace Pixelů od Googlu, ale dobře víme, že Google si toho většinou přichystá více než jen telefony. Už dříve takto několikrát přišel Chromecast či například Google Home. A právě chytrý reproduktor se pravděpodobně již za pár dní dočká menšího kolegy.

Google totiž údajně pracuje na zařízení Google Home Mini, které se představí společně s novými Pixely. Má konkurovat Echu Dot od Amazonu, což je v podstatě zmenšená a levnější verze klasického Echa. Stejně tomu bude i s Home Mini, jenž má stát pouze 49 dolarů, tedy necelých 1,5 tisíce korun po přepočtu a připočítání daně. Připomeňme si, že za velký Home byste dali hned 129 dolarů, což nám dává cca 3,5 tisíce korun.

Stejně jako původní Home, i Mini bude disponovat chytrým Google Asistentem a sloužit bude jako centrum vaší chytré domácnosti. Rovněž má přinést na svém vršku řádku LED diodek, které budou indikovat přijímání vašich dotazů a povelů. Menší sourozenec chytrého reproduktoru od Googlu má přitom přijít hned ve třech barvách – černé, šedé a korálově červené.

Zdroj: droid-life.com, theverge.com