Pixel XL 2 odhaluje další specifikace, pár hodin před premiérou

12× aktualizováno
Pixel XL 2 odhaluje další specifikace, pár hodin před premiérou
  • Pixel 2 se přestaví ve dvou velikostech
  • Větší verze bude výrazným odklonem od designové linie, zatímco menší zůstanou velké rámečky
  • Očekává se funkce Active Edge, certifikace IP67, chybějící jack konektor či Android 8.1 Oreo
  • K oficiálnímu představení by mělo dojít již 4. října

Aktualizováno 4. 10. 2017

Pár hodin před premiérou unikají opět specifikace velkého Pixelu XL 2. Ty nám odhalují 6palcový P-OLED displej s rozlišením 2 880 × 1 440 pixelů, které zařizuje jemnost 538 PPI. O ochranu se bude starat sklíčko Gorilla Glass 5. Znovu je zmiňován procesor Snapdragon 835, 4GB operační paměť a úložný prostor o velikosti 64 GB, případně ve druhé verzi 128 GB. Nasazen bude Android ve verzi Oreo. Naopak zmíněna není zvýšená odolnost s nějakým stupněm krytí. Baterie by měla mít kapacitu 3 520 mAh. Zamrzí, že prozatím nepadla zmínka o podpoře bezdrátového nabíjení. To by mohlo vylučovat hliníkové tělo s pouze malým skleněným pruhem na zadní straně. Novinka by měla nabídnout i nějakou formu pokročilého haptického senzoru, což by mohlo nahrávat k nasazení senzoru tlaku do rámu, což by se Pixely naučily po vzoru HTC. Více se dozvíme dnes večer, tisková konference začíná v 18:00 hodin.

Aktualizováno 3. 10. 2017

Čas odhalení nových Pixelů se blíží, ale jak se zdá, dalším unikům to nebrání. Tentokrát je má na svědomí známý leaker Evan Blass, který ukazuje opět všechny barvy nových Pixelů. Ty už jsme ovšem viděli, a tak je možná zajímavější pohled na přední stranu zařízení, kde vidíme u obou telefonů stereo reproduktory a především novou verzi launcheru. Novinkou je vyhledávací lišta, jež se nám přesunula úplně dolů pod hlavní dok oblíbených aplikací a nahoře je oblast, kde se zobrazuje počasí a nejbližší událost z kalendáře. „Pilulkový“ widget s vyhledáváním je tedy kompletně pryč.

Zároveň s obrázky se vynořily i zprávy o dvou nových funkcích ve fotoaplikaci. První z nich je „face retouching“ (tedy retušování obličeje), což je vše říkající název. Má se jednat o automatický algoritmus, který vylepší vaši pleť při focení selfie. Tedy v podstatě klasický režim krásy, na který jsem již nějaký čas zvyklí. Druhou funkcí je „motion photo“, jež zachytí krátké video před a po stisknutí spouště fotoaparátu. Video můžete společně s fotkou poté sdílet. Z popisu to zní, že se jedná o podobnou záležitost, jakou má Apple v iOS díky své funkci Live Photos.

Podle posledních zpráv se má menší Pixel 2 s obřími rámečky dostat do prodeje již 19. října a modernější Pixel 2 XL 15. listopadu.

Aktualizováno 2. 10. 2017

Již pozítří bychom se měli dočkat představení druhé generace Pixelů. Patrně největším překvapením pro nás bude vzhled, u kterého stále není zcela jasno. Na druhou stranu úniky krytů naznačují, jak by telefony mohly vypadat. Zatímco klasický Pixel 2 se příliš měnit nebude, u Pixelu 2 XL se očekává velký displej s minimálními rámečky.

Aktualizováno 28. 9. 2017

Necelý týden před představením nových Pixelů unikají další informace o chystaných modelech. Větší Pixel 2 XL by měl nabídnout 6palcový OLED displej se zakřivením a rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Pod kapotou bude nasazen procesor Snapdragon 835 a nabízeny bude dvě verze lišící se interní pamětí. Na výběr bude 64 GB nebo 128 GB. Očekává se také zvýšená odolnost s certifikací IP 67 a možná i duální fotoaparát s optickou stabilizací. Baterie by měla mít kapacitu 3 520 mAh.

Pixel 2 XL
Možná podoba Pixelu 2 XL

Menší Pixel 2 bude mít výbavu velmi podobnou. Nabídne jen menší displej s Full HD rozlišením. Menší pak dle očekávání bude baterie s kapacitou 2 700 mAh. Všichni budoucí majitelé druhé generace Pixelů by měli získat neomezené cloudové úložiště u Googlu do roku 2023 zcela zdarma.

Aktualizováno 20. 9. 2017

Odhalení nových Pixelů od Googlu nás čeká již za pár týdnů – 4. října, a tak není divu, že různých úniků začíná přibývat. Tentokrát se můžeme podívat na zadní stranu obou telefonů hned v několika barevných variantách a známe i jejich cenu.

Menší Pixel 2 bude k dostání ve světle modré, bílé a černé variantě. Google přitom zachoval své veselé pojmenování barev a v originále se jmenují Kinda Blue, Clearly White a Just Black – trefné. Pixel 2 bude přitom v 64GB verzi stát 649 dolarů (cca 17 tisíc korun s daní) a za 128 GB paměti si nechá Google zaplatit 749 dolarů (20 tisíc). Úplně stejné cenovky nesl i loňský Pixel, avšak tentokrát dostanete za stejné peníze namísto 32 GB dvojnásobnou paměť.

To Pixel 2 XL přijde jen ve dvou barevných variantách, ale jedna z nich je o to zajímavější. Na prodej bude klasická černá (Just Black) verze a do páru k ní půjde i černobílá varianta Black & White. Tato „pandí“ verze přitom nabídne jako menší ozvláštnění i oranžové vypínací tlačítko. Špatnou zprávou jsou už ovšem ceny. Verze s 64 GB bude stát 849 dolarů (zhruba 22,5 tisíce korun) a za 128 GB se vaše peněženka odlehčí hned o 949 dolarů (25 tisíc). To je sice stále méně než 999 dolarů v případě Applu a iPhonu X, ale stále je to nárůst ceny o 80 dolarů oproti loňskému Pixelu XL.

Aktualizováno 15. 9. 2017

Pokud bilboard nebyl vyloženě jistotou, pak jsme ji získali díky oficiálně zveřejněnému videu od Googlu. Na něm se vystřídá hned několik otázek vy vyhledávači, které se týkají toho, proč je váš telefon stále vybitý, proč pořizuje tolik špatných fotek a podobně. Na tyto otázky se dle Googlu máte zeptat právě 4. října. V tento den by se světu měly představit nové Pixely.

Aktualizováno 14. 9. 2017

Příchod další generace referenčních telefonů Pixel od Googlu se nezadržitelně blíží. Zatímco doposud se spekulovalo o 5. říjnu, nyní se objevil oficiální bilboard, na kterém je logo Googlu a datum 4. října. Není na něm sice přímo řečeno, že se dočkáme nových Pixelů, nicméně nápis hlásající, abychom se ptali více svého telefonu, naznačuje, že je to jejich čas. Současná generace se navíc rovněž představila 4. října.

Google Pixel 2

Aktualizováno 11. 9. 2017

Od nových Pixelů se všeobecně očekává nasazení novějšího procesoru Snapdragon 836, o kterém víme již pár měsíců. Už se s ním prakticky počítalo, obzvláště když i loňské Pixely přišly na trh jako první se Snapdragony 821, což byla aktualizovaná verze Snapdragonu 820 z jara roku 2016. Nyní však leaker Evan Blass potvrzuje nedávné zvěsti o pozdějším příchodu nových procesorů, než se původně čekalo.

Snapdragon 836 však skutečně existuje, jelikož jeho výrobce údajně ujistil přímo Google, že jej má očekávat. Nyní se však podle všeho model 836 odkládá až na rok 2018 a může se nakonec dokonce i přejmenovat, čímž nutí Pixely zůstat u Snapdragonu 835. Jako vždy se dá od procesoru očekávat spíše jen narůst v rychlosti, ale pokud se skutečně dočkáme i přejmenování, možná má pro nás Qualcomm přichystáno i něco víc. Přeci jen začátkem roku 2018 by už novinka lezla trochu do zelí chystanému Snapdragonu 845.

Aktualizováno 7. 9. 2017

Od uvedení druhé generace Pixelů od Googlu nás dělí už jen nějaký ten měsíc, ale i přesto se o nich stále dozvídáme každý den něco nového. Kupříkladu dnes nám nálož novinek přichystal web 9to5google, který zveřejnil nejen úmyslně nekvalitní obrázek, ale především pár zajímavých informací.

Pixel 2

Menší Pixel 2 se 4,97palcovým Full HD displejem a většími rámečky má mít podle všeho tmavě šedá záda a trochu světlejší, ale stále šedý předek. Avšak zajímavější jsou specifikace, podle kterých bude Pixel 2 už odolný vůči vodě a prachu dle certifikace IP68. V rámci fotoaparátu pak Google zůstane u své skvělé elektronické stabilizace namísto optické, což není rozhodně špatná věc, jelikož právě tato stabilizace je v loňských Pixelech stále jednou z nejlepších.

Dále také už víme, že kvůli chybějícímu 3,5mm jacku pro sluchátka bude v každém balení Google přidávat k telefonu i redukci z USB-C na jack. Na trhu mají být dvě verze Pixelu 2 – se 64 GB interního úložiště a se 128 GB. Je také uklidňující, že kromě displeje nemá být mezi modely Pixel 2 a Pixel 2 XL skutečně vůbec žádný rozdíl v oblasti hardwaru, jen baterie budou samozřejmě rozdílné.

Pokud se podívám na software, tak oba nové Pixely mají přijít na trh dokonce již s Androidem 8.1 Oreo, což je v podstatě stejné jako loni, kdy přišly Pixely s Androidem 7.1. Novinky v oblasti systému má tvořit například funkce ambientní displej s možností zapnout alway-on. To prozatím u Pixelů nešlo a museli jste ambientní displej vždy probudit zvednutím telefonu či dvojitým poklepáním na displej.

Na závěr má rovněž společně s Pixely vyjít konečně v obchodě Google Play také aplikace Google Lens, která spojuje fotoaparát s inteligentními funkcemi ve stylu Bixbyho od Samsungu. Co se oznámení týče, máme se i podle tohoto zdroje stále zaškrtnout datum 5. října.

Aktualizováno 24. 8. 2017

Ačkoliv již došlo k představení Androidu 8.0 Oreo, na novou generaci Pixelů si ještě počkáme. Přesto nám Evan Blass prozradil, že by k představení telefonů Pixel 2 a Pixel 2 XL mělo dojít 5. října. Desátý měsíc v roce je již poměrně tradičním obdobím pro Google. V tweetu bylo dále řečeno, že o pohon se bude starat nový procesor Snapdragon 836.

Aktualizováno 16. 8. 2017

Po přibližně týdnu o sobě dává opět vědět chystaný Pixel 2 od Googlu. Jelikož jej bude vyrábět HTC, nabídne mačkácí konstrukci, která bude nazvaná Active Edge. Díky certifikaci od úřadu FCC víme, že od počátku nabídne operační systém Android 8.0.1 se zabezpečením platným k srpnu 2017. Základní velikost úložiště bude 64 GB, což je slušné. Doufejme však, že Google nabídne i verzi s větším interní pamětí, neboť paměťové karty budou tradičně chybět.

Google Pixel 2

Aktualizováno 8. 8. 2017

Po včerejších snímcích druhé generace Pixelu unikly po chvilce i další fotografie, které zachycují prototyp telefonu na živo. Jedná se opět o údajně levnější Pixel 2, za kterým bude stát HTC, zatímco dražší variantu s edge-to-edge displejem si vezme na starosti pravděpodobně LG. Na fotkách můžeme opět vidět vcelku masivní rámečky se stereo reproduktory a kov na zádech je schovám pod lavinou nálepek.

Zdroj fotografií se zároveň nechal slyšet, že tento Pixelu se drží v ruce mnohem příjemněji než první generace a zároveň potvrzuje, že skutečně telefonu chybí 3,5mm jack, což už je méně šťastná zpráva, která se ovšem objevuje ve spekulacích o budoucím Pixelu čím dál častěji.

Aktualizováno 7. 8. 2017

Takřka po měsíci o sobě opět dává vědět chystaný Google Pixel 2, který bude znovu vyrábět HTC. Nový obrázek odhaluje podobu novinky. Povšimnout si můžeme poměrně výrazných rámečků, do kterých však budou usazeny čelní reproduktory, a také menší skleněné části na zadní straně. Důvodem má být nasazení funkce Edge Sense od HTC, tudíž i Pixely by mělo být možné z boku zmáčknout. Výbava má stát na procesoru Snapdragon 836, 4GB RAM a 128GB úložném prostoru.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Původní informace z 12. 7. 2017

Za předpokladu, že Google dodrží roční rytmus v uvádění svých smartphonů, nás dělí asi jen tři měsíce od představení nového modelu. A je zřejmé, že v případě tak ostře sledovaného telefonu nebudeme ušetřeni nejrůznějších úniků.

Pixel 2 render

Tím prvním je render fotografie zařízení, který pochází ze zdroje, který v minulosti se stejným předstihem poměrně přesně vystihl podobu předchozího zařízení. Na snímku si tak můžete prohlédnout předpokládanou podobu většího zařízení. Zatím není jasné, že prozatímní kódové označení „Taimen“ bude nahrazeno přídomkem XL nebo jiným. Je však zřejmé, že půjde o výrazný odklon od stávajícího designu. Naproti tomu menší zařízení s kódovým označením „Walleye“ bude o poznání konzervativnější.

Na snímku zachycená novinka v sobě kombinuje všechny módní trendy poslední doby. Rámečky jsou zúžené, rohy zaoblené a poměr stran displeje roztažený na 18:9, respektive 2:1. Samotná technologie displeje bude nejspíše AMOLED a jeho úhlopříčka rovných 6 palců.

Z fotografie lze také rozpoznat poměrně masivní čočka fotoaparátu. Dá se čekat, že se i tentokrát bude Google snažit zaujmout pozici na čele fotomobilů a možná je velikost celého ústrojí jednou z jeho tajných zbraní. To má být i ovládání pomocí mačkání boků, jaké například nedávno předvedlo HTC U11. Je nasnadě, že to bude použito zejména pro interakci s hlasovým asistentem.

Zdroj: slashleaks.com, venturebeat.com, phonearena.com, gsmarena.com, 9to5google.com, twitter.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Dave
Bože to je hrozně ošklivý.
Lukáš
Mi se to celkem líbí, za mě palec nahoru. A co se poměru obrazovky 2:1 týče, tak máme doma S8 a vůbec to nevadí. Ikdyž jsou třeba videa "useklá", tak mi to třeba vůbec nevadí. A myslím si, že tento trend asi zavede více výrobců.
Tomason
A mě se nelíbí,respektive co se mi má líbit?
Vždyt je to všechno už na jedno brdo,plus mínus stejný a stejně vypadající.
Absolut NoFak
Ach jo, nechápu proč se všichni tak podvolují ShitTsungu: vypálený AMOLEDy, nesmyslný poměry displeje a Android 8.0 plný zbytečností, takže bude lagovat ještě více než tačwyz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze