3D fotografie na Facebooku zatím pouze pro majitele iPhonů. Je o co stát?

3D fotografie na Facebooku zatím pouze pro majitele iPhonů. Je o co stát?
  • Facebook přináší možnost vytvoření 3D fotografií
  • 3D fotografie budou následně ke zhlédnutí jak na facebookové zdi, tak na VR headsetech (například Oculus Rift nebo Oculus Go)
  • Technologie je prozatím dostupná pouze na novějších iPhonech, brzy však dojde k rozšíření i na další modely včetně smartphonů s Androidem

Nejnovější funkce od Facebooku má za úkol oživit fotografie uživatelů pomocí 3D efektu. Fotografie se následně bude měnit podle toho, z jakého úhlu na ni uživatel nahlíží. Má to ale i jeden háček. Kouzlo 3D fotografií si můžete vyzkoušet pouze v případě, že vlastníte některý z novějších iPhonů (počínaje modelem 7 Plus). Podpora dalších telefonů včetně smartphonů s operačním systémem Android má naštěstí brzy následovat.

Nová funkce modré sociální sítě těží zejména z čím dál tím většího množství smartphonů s duálním fotoaparátem. Pomocí nich je zachycena vzdálenost mezi pozadím a popředím fotografie a dojde tak k vytvoření efektu hloubky ostrosti. O vše další se postará umělá inteligence Facebooku, která vytvoří co nejlepší 3D efekt. Fotografie je následně možné si prohlédnout nejen na zdi Facebooku, ale i na VR headsetech (např. na zařízení Oculus Rift nebo Oculus Go).

Pro co nejlepší výsledek Facebook doporučuje:

  • Udržovat hlavní objekt snímku přibližně ve vzdálenosti jeden metr od fotografa a pokusit se, aby co nejvíce vynikl efekt hloubky ostrosti.
  • Snažit se fotit dostatečně kontrastní fotografie. Zachycení osoby v modrém oblečení stojící před modrou zdí pochopitelně nebude mít takový efekt, jako kdyby byly barvy odlišné.
  • Pracovat s texturou – nejlepších výsledků můžete dosáhnout při focení objektů, které nejsou příliš lesklé a mají jasně viditelné okraje. Nedoporučuje se fotit průhledné objekty, které senzor pro hloubku neumí správně zpracovat.

Následně už jen stačí ve Facebook aplikaci vytvořit nový post, kliknout na tři tečky a zvolit, kterou fotografii byste rádi přetvořili do 3D fotografie.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze