Návrat 3D displejů? Dva takové smartphony má společnost ROKiT

1
Návrat 3D displejů? Dva takové smartphony má společnost ROKiT
  • Éru 3D displejů se snaží oživit značka ROKiT
  • Nabízí dva smartphony, kde lze konzumovat 3D obsah bez brýlí

Pamatujete si na dobu nedávnou minulou? Není to tak dlouho, kdy výrobci mysleli, že se další nedílnou součástí mobilních telefonů stanou 3D displeje. Na českém trhu jsme se setkali s HTC EVO 3D a LG Optimus 3D. Oba telefony nabízely displeje schopné prezentovat 3D obsah bez nutnosti speciálních brýlí. Výsledky nevypadaly vůbec špatně, především LG si dalo záležet i na speciální části prostředí, která byla celá vyvedena ve 3D. Zákazníci však o tuto novinku nestáli a 3D displeje upadly v zapomnění. O možné vzkříšení se nyní pokouší výrobce ROKiT.

Na trh v USA uvedl celou řadu telefonů, od „hloupých“ počínaje po chytré konče. V jeho nabídce nás však zaujaly především dva nejvýše postavené smartphony ROKiT IO 3D a ROKiT IO PRO 3D. Oba totiž nabízí 3D displeje, na kterých bude možné prohlížet již připravený obsah bez nutnosti si nasadit jakékoliv brýle. Otázkou zůstává, jak pestrý daný obsah bude a zda bude čítat například jen obrázky.

ROKiT IO PRO 3D
ROKiT IO PRO 3D

Výbava obou modelů by však dnešní optikou spadala v lepším případě do střední třídy. Vyšší model IO PRO 3D má 5,99palcový Full HD, procesor MediaTek MT6763, 4GB RAM a 64GB úložiště. Nechybí čtečka otisků prstů na zadní straně a dva hlavní fotoaparáty. Hlavní 13megapixelový a sekundární 2megapixelový pro práci s hloubkou ostrosti. Cena činí 300 dolarů, což je v přepočtu něco málo přes 8 tisíc korun s daní. Nižší model IO 3D má menší 5,45palcový HD+ displej, pouze 2GB operační paměť, 16GB úložiště a jen jeden hlavní fotoaparát s 8 megapixely. Poplatně slabší výbavě klesla cena lehce na hranici 5 tisíc korun (200 dolarů). Oba pak pojí nasazení staršího Androidu 8.1 Oreo.

ROKiT IO 3D
ROKiT IO 3D

Je pravděpodobné, že se telefony kromě trhu v USA objeví spíše na rozvojových trzích a v českých obchodech se s nimi nesetkáme. Pokud jde o samotnou výbavu, nemají telefony kromě 3D displejů čím vyniknout.