Bezpečnostní problémy mohou Facebook přijít draho. Hrozí mu vysoká pokuta

Bezpečnostní problémy mohou Facebook přijít draho. Hrozí mu vysoká pokuta
  • V minulém měsíci bylo ohroženo 50 miliónů facebookových účtů
  • Chyby Facebook napravil, přesto vše zkoumá irská bezpečnostní komise
  • V krajním případě Facebooku hrozí pokuta přesahující miliardu dolarů

Facebook během září objevil chybu ve svém zabezpečení, která mohla ohrozit přibližně 50 miliónů uživatelských účtů. Chybu se povedlo odstranit a ohrožení uživatelé byli náležitě informováni o tom, co se stalo. Zdá se, že by vše mohlo jít dále. Takto závažný bezpečnostní problém však neunikl úřadům, které samozřejmě celou věc přezkoumávají.

Vše má na starost Komise pro ochranu osobních údajů v Irsku. Cílem její práce je zjistit, zda Facebook přijal veškeré možné kroky k tomu, aby se podobná chyba v budoucnu již neopakovala. Mluvčí Facebooku uvedl, že společnost komunikuje s vyšetřovací komisí a je jí plně nápomocna.

V krajním případě, tedy v momentě, kdy komise dospěje k názoru, že Facebook nepředchází podobným problémům, může americké společnosti hrozit pokuta až ve výši 1,6 miliardy dolarů. Jde však o nejvyšší možnou částku a odborníci tvrdí, že komise se v případě pokut drží spíše nižších částek. Samotný Facebook však může více mrzet případný dopad pokuty. Pakliže by komise rozhodla v neprospěch Facebooku, mohli by jej postižení uživatelé hromadně žalovat.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze